Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell rizst jól elkészít...

Hogyan kell rizst jól elkészíteni?

Figyelt kérdés
Párolóedényem nincs, és mostanában nem is tudok venni, úgyhogy más megoldások érdekelnek. Eddig fedő alatt kevés vízben pároltam 20 percig, keverés nélkül. Így tökéletes, puha pergős, viszont az alja mindig leragad.
2011. ápr. 19. 21:23
 1/4 anonim ***** válasza:
1 adag rizshez( 1 pohár, bögre, vagy bármi más mérce) kétszer annyi viz kell. Elöször a lábasban kevés lajon üvegesre sütöd a rizst, megsózod, felöntöd a kimért vizzel, felforralod, EGYSZER megkevered, utána letakarva lezárt tüzön hagyon, amig a levét beszivja. Csak ezután szabad villával fellazitani.
2011. ápr. 19. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Kevés olajon megpirítod, majd felöntöd kb. 2×-es mennyiségű vízzel. Sózod, ha van, rádobhatsz egy kis apróra vágott petrezselymet, majd takarék lángon puhára párolod. Ha már teljesen elfőtte a vizét (én megrázom kicsit az edényt, ha jó, nem mozdul meg olyan könnyen benne a rizs) elzárod a gázt, félreteszed, és hagyod, hogy a gőzben teljesen megpuhuljon. Én egy vékony pengéjű késsel kicsit meg szoktam mozgatni. Nem őrdöngősség, és sokkal finomabb, mintha csak vízben főzöd meg.
2011. ápr. 19. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
én is így csinálom, de kevesebb vízzel, biztos azért ragad le. Köszi!!
2011. ápr. 19. 21:44
 4/4 anonim ***** válasza:

Teflonban kezdd el pirítani a rizst, alaposan átforgatod a zsíron (olajon), befűszerezed. Kétszer annyi "forrásban" levő vizzel öntsd fel, rögtön borítsd be, zárd el alatta a gázt, és ne bántsd! Kb. egy-másfél óra alatt puha.

Korábban én is szenvedtem vele, egy szakácskönyvből olvastam ezt a módit, nekem bevált.

2011. ápr. 20. 07:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!