Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell a rizst jól...

Hogyan kell a rizst jól elkészíteni?

Figyelt kérdés
Nem tasakosra gondolok.Anyukám bő vízben főzi ki,mint a tésztát.Hiába öblíti le,összeragad. A menzán mindig olyan finom a rizs!Nincs szétfőve,és nincs összetapadva sem.
2010. jún. 23. 15:01
 1/7 anonim válasza:
0%
a menzán szart adnak ételt prédikálnak
2010. jún. 23. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
54%
Én így csinálom: kicsi zsíron átforrósítom ( nem pirítom!) a több vízben átmosott lecsurgatott rizst. Felöntöm dupla annyi vízzel, folyamatosan kevergetve felforralom. utána takarékra veszem és fedő alatt hagyom, amíg fel nem szívja a vizet. Ilyenkor már nem keverek rajta semmit. Ételízesítőt szoktam tenni a vizébe.
2010. jún. 23. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
26%
meg kell pirítani a rizst olajon és kétszeres mennyiségű vízzel felönteni és közepes lángon főzni, ha elfő a víz, akkor 5 percre letakarni, előtte elzárni
2010. jún. 23. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
75%
Egy pohár rizst zsiradékon piritok aranybarnává. Ha kész, felengedem 2 pohár vizzel, só. Felforralom, utána kicsire veszem, platnin 15 percig főzőm. Akkor lekapcsolom a gázt, még 1.2 percig pihen. Majd villával kilazitod, mint a fésülés lazán. Ettől lesz pergős. Hagymát is tehetsz bele a fővési időszakban.
2010. jún. 23. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
73%

Én olajon egy kicsit üvegesítem a rizst(nem szoktam mosni!)

és mikor jó(kb 3-5 perc)felöntöm másfélszeres vízzel.Mindig forró,sós vízzel öntöm fel,ez fontos!Lejjebb veszem a gázt,fedő rá és kb 10 percig forrogat magának(fedőt nem veszem le,nem nyúkálok bele!(tefálos előny))Akkor jó,mikor a rizsre ha ránézel(ha üveges a fedő:))vannak közte lukak és nem bugyborékol közte ki a víz.De jobb,ha nézegeted gyakran,ezt ki kell tapasztalni.Akkor kikapcsolom a gázt,egyszer villával átkavarom,h ne legyen úgy összeállva.Visszateszem a fedőt és a saját gőzében még hagyom kb 6-7 percet.

Bonyolultnak tűnik,de nem az.

Szerintem a tapadóssága attól függ,mennyi vízzel öntöd fel.Szerintem a 2xes sok,nálunk a család a pergős rizst szereti.

2010. jún. 23. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a sok segítséget mindenkinek!
2010. jún. 24. 13:18
 7/7 anonim ***** válasza:
Kezdjük azzal h megmosod a rizst. (Fontos mivel ha rajta marad a rizsliszt nem lesz olyan jó a végeredmény) Aztán kevés olajon megpirítod és 1,7x-es mennyiségű forrásban lévő sós vízzel leborítod. Egy fej hagymát beleraksz és fedővel lefedve kb 20-25 percig alacsony fokozaton a sütőbe rakod. Azt nem tudom h a menzán ilyen e, de egy szakács így csinálja:D
2010. jún. 24. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!