Hogy lesz a muffinom ilyen szép gomba-szerű?
Ilyesmit szeretnék elérni:
De mindig csak kb. ilyenek sülnek ki:
Nem szoktam túlkeverni, nem nyitogatom a sütőt sem... Mi lehet a baj?
A száraz és nedves hozzávalókat külön kevered össze, majd a végén öntöd egybe? Mert akkor nem szokott megnőni, ha egyben kevered a lisztet, tojást stb.-t.
Milyen recept alapján sütöd?
Külön keverem, nem kavarom túl, nem nyitogatom a sütőt, sütés előtt vizet spriccelek be, és a sütőben hagyom kihűlni a muffinokat, mégsem lesz magas :(
Általában ebből készítem:
2 bögre liszt
fél bögre cukor
fél bögre cukrozott kakaó
kiskanál sütőpor
két kiskanál vaníliás cukor
pici fahéj
egy tojás
3 evőkanál étolaj
egy bögre tej
Az első két-három sütésem ebből a receptből tökéletes volt, de azóta fokozatosan olyan kis laposkák lesznek :(
Bár sokan még így is csodálkoznak, hogy milyen magas, de szerintem közel sem magasak :(
Nekem még ennyire se szoktakm feljönni.Márnem is szeretem sütni.De a fiam mindig nyúz érte.
Néha szoktam venni készen, a boltban, olyan tasakosat.
Érdekes, azok meg szoktak nőni.
A kiskanál sütőporral lehet gond... Nem használsz másikat, mint régen? Mert az ilyen tacskós-lidlis sütőporok pl nem mindig egyforma minőségűek. Próbáld ki, én is minden receptnél így csinálom, hogy kiskanál sütőport +kiskanál szódabikarbónát teszel a tésztába. Szerintem két bögre liszthez valószínű, hogy kicsit kevés a sütőpor. A szódabikarbónával egészítve meg nem lesz az egész süti sütőpor ízű. Nekem majdnem mindig olyan magasak a muffinjaim, mint a képen.
Egyébként próbáld ki, hogy 13*13 cm-esre vágsz sütőpapírt, a közepére teszel egy poharat, ezt ráhúzod egy pohárra kívülről, és megcsavargatod, hogy felvegye a muffinsütő mélyedésének formáját és azt teszed a kis lyukakba.
Én ilyenkor másfélszeres mennyiségű tésztával készítem. Nagyon-nagyon mutatós lesz a süti, nagyon könnyen elválik a papírtól, és irtó szép magasak lesznek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!