Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy lesz a muffinom ilyen...

Hogy lesz a muffinom ilyen szép gomba-szerű?

Figyelt kérdés

Ilyesmit szeretnék elérni:

[link]

De mindig csak kb. ilyenek sülnek ki:

[link]

Nem szoktam túlkeverni, nem nyitogatom a sütőt sem... Mi lehet a baj?


2010. ápr. 20. 13:19
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A száraz és nedves hozzávalókat külön kevered össze, majd a végén öntöd egybe? Mert akkor nem szokott megnőni, ha egyben kevered a lisztet, tojást stb.-t.

Milyen recept alapján sütöd?

2010. ápr. 20. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

Külön keverem, nem kavarom túl, nem nyitogatom a sütőt, sütés előtt vizet spriccelek be, és a sütőben hagyom kihűlni a muffinokat, mégsem lesz magas :(

Általában ebből készítem:

2 bögre liszt

fél bögre cukor

fél bögre cukrozott kakaó

kiskanál sütőpor

két kiskanál vaníliás cukor

pici fahéj

egy tojás

3 evőkanál étolaj

egy bögre tej


Az első két-három sütésem ebből a receptből tökéletes volt, de azóta fokozatosan olyan kis laposkák lesznek :(

Bár sokan még így is csodálkoznak, hogy milyen magas, de szerintem közel sem magasak :(

2010. ápr. 20. 13:45
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem még ennyire se szoktakm feljönni.Márnem is szeretem sütni.De a fiam mindig nyúz érte.

Néha szoktam venni készen, a boltban, olyan tasakosat.

Érdekes, azok meg szoktak nőni.

2010. ápr. 20. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
én csak összekeverem simán a hozzávalókat, viszont beleteszek egy egész zacskó sütőport. így mindig szépen feljönnek. plusz mindig tele pakolom a papírt, nem csak félig meg háromnegyedig. ugyanannyi idő alatt megsül, csak nagyobbak, de így csak kifelé tud sülni, tehát szép gomba alakú lesz.
2010. ápr. 20. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

A kiskanál sütőporral lehet gond... Nem használsz másikat, mint régen? Mert az ilyen tacskós-lidlis sütőporok pl nem mindig egyforma minőségűek. Próbáld ki, én is minden receptnél így csinálom, hogy kiskanál sütőport +kiskanál szódabikarbónát teszel a tésztába. Szerintem két bögre liszthez valószínű, hogy kicsit kevés a sütőpor. A szódabikarbónával egészítve meg nem lesz az egész süti sütőpor ízű. Nekem majdnem mindig olyan magasak a muffinjaim, mint a képen.

Egyébként próbáld ki, hogy 13*13 cm-esre vágsz sütőpapírt, a közepére teszel egy poharat, ezt ráhúzod egy pohárra kívülről, és megcsavargatod, hogy felvegye a muffinsütő mélyedésének formáját és azt teszed a kis lyukakba.

Én ilyenkor másfélszeres mennyiségű tésztával készítem. Nagyon-nagyon mutatós lesz a süti, nagyon könnyen elválik a papírtól, és irtó szép magasak lesznek. :)

2010. ápr. 20. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Én egy fél csomag sütőport szoktam beletenni, s éppen, hogy a forma feléig teszem a masszát. Nekem sem nő fel túl magasra, de a múltkor úgy jártam, hogy kifolyt a tepsibe, mert háromnegyedéig tettem és még csak magas sem lett.
2010. máj. 7. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!