Sárgaborsó főzelék receptet keresek. Azt az igazi, menzás ízűt. Gyakorlott háziasszonyok, anyukák, nagymamák! Ti hogyan készítitek?
Figyelt kérdés
Természetesen, főzésben jártas urak receptjei is jöhetnek :). Köszönöm szépen!2016. aug. 16. 19:57
11/13 Tiduj válasza:
Mosás után 1 éjszakát áztatott. Az első felforrt vizet leöntöm. A másodikban teszem a sót, a babérlevelet. Kb. 20 perc alatt megfő. Rántás készítés: zsírba v. olajba dinsztelek apróra vágott vöröshagymát, halvány barna színűre, majd 2 gerezd fokhagymát préselve,őrölt köménymagot, őrölt koriandert, majd annyi liszttel összekeverem, hogy még elterüljön a lábas alján. Tűzről levéve hagyom hűlni kb. 60 fokra és a pirospaprikát hozzá teszem, keverem.( a paprika így nem ég meg, nem lesz keserű). Ez után állandó keverés mellett felöntöm hideg vízzel csomómentesen. Majd a megfőtt sárgaborsóba öntöm állandó keverés mellett. Még 10 percig főzöm a forrástól számítva kis lángon fedő alatt ("köpköd") gyakori kevergetéssel.
12/13 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!