Ti sütésnél, főzésnél mennyire figyeltek arra közben, hogy viszonylag tiszta maradjon a konyha?
Megmondom őszintén, bár minden nap főzök és sütni is sűrűn szoktam, de számomra olyan furcsa, hogy egyesek úgy főznek, hogy az egész konyha szalad a liszttől, kifröccsent dolgoktól, stb. Tovább tart rendet rakni, mint maga a főzés.
Nem figyelek kényszeresen ezekre a dolgokra, de nem zavaró, ha főzés után minden úgy néz ki, mintha robbantottak volna a konyhában?
Felesleges figyelnem, úgyis iszonyú nagy kupi lesz. Legalábbis ha por állagú dolgokat öntök, hiába a tölcsér. Rengeteg mindent darálok, öntök, elkerülhetetlen a szóródás. Ha az a dolog kakaó, akkor örülök, ha a falon nem lesz...
Rengetegszer le kell törölnöm a jópár méteres konyhapultot és a konyhaszigetet, ez ilyen. A párom is főz, süt magának dolgokat, s ha napi 4-szer önt rizslisztet, nincs az az isten, hogy az többször ne szóródna szanaszét.
Francia nyelvkönyvben volt olyan szöveg, hogy a konyha mindig tiszta. Mágikus lényeknek talán, emberi halandónál kizárt, maximum speckó ételek esetén, amik nem ömlenek.
Én arra figyelek hogy legyen hely a konyhában. Mivel kicsi így az összes már nem kellő edényt és eszközt bedobom a mosogatóba. Megcsinálom a kaját, sütit és utána elmosogatok.
Ha lisztes a pult nem kezdek el takarítani de a ragacsos dolgoktól rosszul vagyok ha olyan leszek úgyhogy azt letörlöm egyből.
Én nem tudnék folyamatosan mosogatni közben.
Én meg mindig igyekszem főzés közben minél kevesebb edényt elővenni. Ami nem kell, tálat, tányért, villát, stb gyorsan elmosom, és mehet is bele a következő cucc. Nagyon hatékony megoldás, kevés edény = kicsi kupi.
Ami kiszóródott, kilöttyent, azt igyekszem rögtön feltörölni. Anyukámtól így láttam. És az a néhány másodperc mindig megakad, hogy érkezzem feltörölni, a rongy kéznél van, csak egy mozdulat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!