Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A rizst abba a vizbe kell...

A rizst abba a vizbe kell beletenni ami már fől vagy rogton mikor tesszuk fel a gazra? És honnan tudom hogy megfott? Hogy nez ki akkor?

Figyelt kérdés

2016. aug. 10. 15:05
 1/7 anonim ***** válasza:
8%
Rizst alaposan megmosod, majd kétszeres vízbe teszed fel és a legkisebb lángon fedő alatt főzöd, mire lefő a víz, szerintem jó a rizs.
2016. aug. 10. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
71%
én úgy csinálom, hogy kevés olajon picit lepirítom a rizst, majd felöntöm kb 2x-es mennyiségű vízzel (én speciel felfrralom vízforralóval, úgy gyorsabban kész van, de nem muszáj, hideg vízzel is lehet). néhányszor érdemes megkeverni, és közepes vagy alacsony lángon főzni. só mindenképpen kell bele. ha megfőzz megduzzadnak a szemek és nincs rajta víz, de meg tudod kóstolni, hogy ropog-e még vagy sem:)
2016. aug. 10. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Na, jó lenne tudni, hogy milyen. Zacskós vagy sima.

Csak a zacskósról tudok nyilatkozni, én azt szeretem, persze bizonyos kajákba nem az a jó megoldás, de én azt úgy szoktam készíteni, hogy elkezdem forralni a vizet, öntök bele egy kis vegetát, ez ad neki egy kis ízt és forrásban lévő vízben egy fakanál segítségével belelógatom a két tasakot, majd 20-25 percig főzöm. Jól megdagad a tasakban, végül hideg víz alatt kiöntöm a zacskókat és egy tálba öntöm, lefedem, hogy a gőz alatt még puhuljon egy picit.

2016. aug. 10. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
76%

Van , aki úgy főzi a rizst, mint a tésztát. akkor vizet forralsz, teszel bele sót, (ez attól is mennyi rizst főzöl ) és amikor gyöngyözve forr, akkor öntöd bele a rizst. kb 10-15 perc alatt megfő.Hogy elég puha-e, azt egy kóstolással eldöntheted. ha jó, akkor leszűröd, ha akarod egy kevés olajon vagy vajon átfuttatod, ha kell utánsózod, fűszerezed, pl egy kis borssal.

A másik, ( én is így készítem ), a kevés zsiradékon való lepirítás, addig míg az üvegesnek látszó rizs fehéredni kezd.Ekkor kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntöd, és fedő alatt, takaréklángon megfőzöd.Sót tegyél bele.

A lángelosztó platni nagyon hasznos . Egyszer átkevered, majd, ha már a vizet felszívta, leveszed a gázról, betakarod egy konyharuhával, és még hagyod kb 10-15 percig a saját gőzében puhulni.

Szépen pergő nem ragacsos rizs az eredmény.

Persze olyan is van, aki kissé ragacsosan, teljesen puhán szereti. Ízlés, szokás, háztartás kérdése.

2016. aug. 10. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
54%
A kollégám, aki szakmáját tekintve szakács azt mondta először pirítsam meg zsiradékon a rizst, majd öntsem fel 2x mennyiségű vízzel. Ekkor mehetnek bele a fűszerek is. Párszor megkavarva várja meg míg felforr, majd el lehet zárni alatta a gázt. Fedő alatt kb. 20 perc alatt kész. Kipróbáltam, tényleg.
2016. aug. 10. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Tök mindegy. Teheted hideg vízbe is, előbb-utóbb beszívja fövés közben, de a forrót is ugyanúgy beszívja, és megpuhul. Akkor van kész, amikor kész van. Kb. a saját volumene 1,5-2-szeresét szívja fel a rizs. Ha a másfélszeres víz kevés neki, mert beszívta, és még mindig kemény, akkor önts alá még egy fél decit, és főzd tovább.
2016. aug. 10. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Ahogy már írták, sokféleképpen lehet. Mi beáztatjuk négyszeres vízbe, majd valamikor megfőzzük. Beszívja és teljesen jó, puha, ragacsos, később tömbbé összeálló lesz (ekkor már nem szeretem, de a páromnak készül, ő boldog vele).

Nem a kinézete számít, bár mire majdnem beszív ennyi vizet, addigra jól megfő (állás közben szívja be a többit. a barnának mintha kevesebb kellene, de az nálunk szinte sosem készül). Meg is lehet kóstolni, az a tuti.

2016. aug. 10. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!