Kaptunk közel tíz kiló epret, érdemes valahogy beletenni a mélyhűtőbe?
Az a helyzet, hogy nálunk senki nem szereti az eperlekvárt, úgyhogy nem érdemes befőzni. Epertortát vagy egyéb epres süteményt csinálok majd ma vagy holnap, két kilót így frissen is megeszik a család, de még így is marad legalább öt kiló.
Be lehet ezt valahogy tenni a mélyhűtőbe úgy, hogy ne vizesedjen túlságosan el?
Igazatok van, nem is tudom, a fagylalt vagy a parfé miért nem jutott eszembe ebben a melegben! :)
És van is itthon kész eperzselém a hútőben, a gyümölcstorta is jó tipp, úgyhogy azt fogom csinálni, amit javasoltatok.
Nagyon köszönöm a gyors válaszokat!
Köszönöm a válaszodat, kedves 5. hozzászóló, de a turmix nem jó fagyasztott eperből, legalábbis amit házilag fagyasztottunk le.
Az eper ugyanis vizes és nyúlós lesz, amikor kienged, és hiába turmixolod össze, nyálkás állagú lesz.
Próbáltam már, és éppen azért tettem fel itt a kérdást, mert rossz tapasztalataim vannak a fagyasztott eperrel kapcsolatban.
Jómagam mindig veszek ilyenkor nyaranta epret és alaposan megmosom és megtisztítom és bele teszem 15-20 dekás (uzsonnás neylon tasakként kapható) csomagokba, jól kipréselve belőle a levegőt, de a szemeket nem összenyomva ez így bekerül a mélyhűtőbe. Sőt gombát is szoktam így porciózni. Annak is pár nap fagyasztás után sokkal intenzívebb lesz az íze. mert a jégkristályok felszakítják a növényi sejteket és kiszabadulnak az ízek is.
Télen a hűtőből kivett csomagot forró (legalább 40 fokos) vízzel le kell locsolni pár másodpercig és utána óvatosan ki lehet fordítani a neylon, hogya kívülről hűtő szagú burkolat ne érjen a gyümölcshöz és ki lehet ejteni belőle a fagyasztott élelmiszert anélkül, hogy átvenné a hűtő szagot.
Csak félig kell kiolvasztani és félig fagyottan jeges édességként lehet csemegézni belőle, mint egy természetes gyümölcs fagylaltból.
Aztán lehet belőle sorbetet csinálni, de a fagyasztott gyümi magában is nagyon fincsi.
Ugyanezt szoktam csinálni a lédús őszibarackkal. Levágom a magjáról (úgyis leesik a magba válóról) és szeletekre vágva lefagyasztom kisebb csomagokban, akkorába amit egyszerre elfogyasztunk itthon, ha lehet szintén félig fagyottan.
Ha meg engedem teljesen kiolvadni, akkor is nagyon finom az eper tört húsa és a leve. A barack szintén.
magam részéről azt mondom, nem kell túlvariálni mert a sok cukros mű termékből már úgyis mindenki túl sokat eszik, aztán meg szedik a káposztaleves kapszulát.
Nem. egyszerűen nem kell túlcukrozni semmit, sőt amiben van természetes cukor, mint a gyümölcsben azt meg szerintem egyáltalán nem kell cukrozni. Úgy nem hizlal és természetesen finom, ahogy leszedtük a száráról, mint nyáron.
Milyen jól tud esni télen a fűtött meleg szobában a jeges finomság. Ezt én már tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!