Mit jelent ha valaki nem tud főzni?
Nem igazán értem, hogy ez mit jelent "nem tud főzni". Mármint azt nem értem mit nem tud? Egyáltalán mikor tud valaki főzni?
Fejből mondjuk 50-100 féle dolgot tudok, recept alapján meg lényegében akármit, akkor én most tudok vagy nem?
Most ez így nem tudom hogy jutott az eszembe majdnem éjfélkor :D de komolyan nem értem. Szóval ha ti értitek akkor elmagyarazhatnátok.
(Ja és nem tudom, ez így jó kategória e, ha nem akkor jelentsétek, hogy rosszban van)
én nem nagyon szoktam nagyobb dolgokat főzni, mert egyedül élek és úgy nem annyira éri meg, illetve én szeretem a nem főzős ételeket is. tehát elég gyakorlatlan vagyok a témában, de úgy vagyok vele, hogy normális, nem túlbonyolított recepteket bárki meg tud csinálni kb, ha kicsit odafigyel és jó alapanyagokat vesz hozzá. mondjuk én nem is állnék neki pl bablevest vagy csirkepörköltet főzni, mert nem szeretem az ilyen zsíros, lisztes, nehéz ételeket, szóval pörköltet valószínűleg soha az életbe nem fogok megtanulni csinálni, de ez még nem jelenti azt, hogy ne tudnék főzni. ami az én ízlésemnek megfelelő, azt megcsinálom. az, hogy valaki nem ismeri a habarást, rántást, nem azt jelenti, hogy nem tud főzni. engem pl. ezek taszítanak is, egészségtelen, ódivatú berögződések.
amin elcsúszhat a dolog, azok a részletek. olyan apróságok, mint hogy pl. melyik zöldséget kell hamarabb beletenni, mennyit kell várni erre-arra, különböző technikák stb. ez gyakorlattal tanulható.
a másik szerintem az alapvető igénytelenség, ami miatt valaki rossz ételt csinál. gondolom az ilyeneknek az evés csak egy 'kötelező' dolog, ami kell az életben maradáshoz és nem az élvezeti érték miatt főznek. ez inkább az idősebb generációkra igaz meg az ilyen igénytelen prolikra, akik az élet más területén se nagyon akarnak sehová jutni, csak vannak. ők pl megelégszenek a sóval-borssal, mint fűszerel, a húsnál nem igazán foglalkoznak vele, hogy minden mócsing le legyen szedve, nem kísérleteznek új dolgokkal csak megmaradnak a zöldségleves-rántotthús-nokedli szintű ételeknél. nem tudom, egyerűen igénytelenek az ilyen emberek szerintem. az megint más dolog, ha valamit pl. elrontasz, tovább hagyod a sütőben vagy többet/kevesebbet teszel egy hozzávalóból. de amit az egyik válaszoló írt, a szósszal összebarmolt elázott tészta, na ez színtiszta igénytelenség.
"Fordulj fel."
Kösz :D
Én is gyűlölöm a vegetát, soha életemben nem vettem és használtam, elég volt otthon, gyerekkoromban. Még a tökfőzelék is azzal volt ízesítve.
Egyébként kedves 11-es, egyrészt, ha már hozzászólsz, tanulj meg központozni, ezt az idehányt zagyvalékot kínszenvedés kibogarászni. Másrészt pedig próbáld meg először értelmeszni azt, amire válaszolsz...:D Attól az 1 dkg liszttől, ami egy rántásban vagy habarásban van, nem lesz egészségtelen egy étel, a bablevesnek vagy a pörköltnek sem kell zsírban úszni (mondjuk a bablevessel nem is értem, mi a problémád), a pörkölt szaftját ugyanis elsősorban a nagyon apróra vágott, dinsztelt zöldségalap (hagyma, paprika, paradicsom) adja, én pl. ezt nagyjából fél evőkanál kókuszzsíron futtatom meg.:-) Az, hogy te ezt nem szereted, nem azt jelenti, hogy te tudsz főzni, aki pedig ilyet IS készít, sok egyéb más mellett (a legmodernebb ételkészítési eljárásokkal), az nem.:D
En csak bizonyos dolgokat tudok fozni, pl: krumplipuret, bolognai-t, husok amiket csak be kell tenni a sutobe, husleves, almaleves, krumplifozelek es itt ki is fujt. Ezeket a het 5 napjan megfozom (mindegyiket masik nap) es problema letudva.
A fozes alapvetoen nem erdekel, sztem kb az eheto kategoriaban fozok szoval ez a minimalis szint. Alapvetoen nem erdekel az eves mint olyan, az izeket sem igazan tudom megkulonboztetni egymastol, viszont ezek egyszeru oajak, ha mast szeretnenk enni akkor etterem, vagy rendeles:-)
Sutni viszont imadok, nekem az a furcsa aki nem tud/nem akar szoval mindannyian masok vagyunk, nem gondolom h barki ettol lesz tobb vagy kevesebb:-))Sosem ertettem h miert kell csesztetni azt aki nem tud osszerakni egy porkoltet, sok embert ez szimplan nem erdekel. A barataim zome tud fozni de ok viszont ebbe nottek bele. Oket a szuleik tanitottak fozni ha akartak ha nem, mi viszont inkabb nyaraltunk illetve kultur programokra jartunk a szuleimmel, barati osszejovetelek ilyesmi, szoval gyerekkent sem kellett ezzel fogalkoznom, ahogy most felnottkent sem kell, leven a ferjem tud fozni:-)
"Oket a szuleik tanitottak fozni ha akartak ha nem, mi viszont inkabb nyaraltunk illetve kultur programokra jartunk a szuleimmel, barati osszejovetelek ilyesmi, szoval gyerekkent sem kellett ezzel fogalkoznom, ahogy most felnottkent sem kell, leven a ferjem tud fozni:-)"
Baráti összejövetel, mint "kultur program"?
Ilyen ostoba érvelést is rég láttam már...:D Amúgy a férjed hogyhogy megtanult főzni, náluk tán nem volt divat "kultur programokra" meg nyaralni járni? Hogy alacsonyodhattál le egy ilyen tré családhoz?:D
mert a főzés és a nyaralás/kulturprogram kizárják egymást. VAGY ez VAGY az. a kettő együtt lehetetlen..
értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!