Szerintetek milyen lenne jó?
A gesztenyetorta a legjobb. Nem kell túlbonyolítani. Süss egy piskótát, a gesztenyemasszát keverd el tejszínhabbal és önts bele egy kis szilvapálinkát. Nem kell spórolni vele, mert úgyis eloszlik. Persze azért alkohol íze se legyen. :)
És még én is meg tudom csinálni. (Ha süt valaki piskótát. :))
20/F
Szia!
Ha nem szereti a nehéz, vajas krémeket, akkor a joghurttorta, gyüm.torta vagy a túrótorta találó lehet.
Ha esetleg szereti az olyan tortákat, amikbe nem kell töltelék, akkor javaslom az osztrák csokoládétortát. A süti sütés után belül szaftos, ragacsos marad. Isteni finom.
Íme a recept:
Recept 25 deka legalább 60 %-os étcsoki 17 deka vaj 6 tojás 20 deka cukor 3 deka liszt ¼ kávéskanál sütőpor A csokit a vajjal vastag falú lábosban vagy gőzfürdőn felolvasztom, simára keverem. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét habbá verem 6 deka cukor hozzáadásával. A sárgáját a maradék cukorral addig keverem robotgéppel, amíg felhabosodik és kicsit megsűrűsödik, ez kb. 5 perc. Ekkor belekeverem a felolvasztott csokit, beleszórom a sütőporral elkevert lisztet. Jól kikeverem, majd hozzáadom 2-3 részletben a cukros tojáshabot és óvatosan beleforgatom a csokis masszába. Kivajazott- kilisztezett 24 cm átmérőjű tortaformába öntöm és kb. 170 fokos előmelegített sütőben megsütöm. Akkor van kész, amikor már szilárdnak tűnik, de a közepébe szúrt tű még nedves. (kb. 35 perc sütés után). A teteje hűlés közben berepedezik, de ettől nem kell megijedni, teljesen normális dolog. Tetejére mehet csoki- vagy cukormáz.
Üdv!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!