Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szerintetek milyen lenne jó?

Szerintetek milyen lenne jó?

Figyelt kérdés
Páromnak most lesz a szülinapja...a dobostortát kivéve mindegyiket szereti..én valami...és ezért olyan tortát szeretnék csinálni amiből ő is nyugodtan tud enni...
2010. ápr. 17. 21:42
 1/8 anonim ***** válasza:
joghurttorta, túrótorta, gyümitorta
2010. ápr. 17. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

[link]


Ha ezek közül valamelyiket megcsinálod a lábaid előtt fog heverni,tapasztalat ;-)

2010. ápr. 17. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Én a magam részéről a gesztenyetortára esküszöm.
2010. ápr. 17. 22:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
...csakhát ez ősszel lenne jó :S
2010. ápr. 17. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen..
2010. ápr. 17. 22:16
 6/8 anonim ***** válasza:

A gesztenyetorta a legjobb. Nem kell túlbonyolítani. Süss egy piskótát, a gesztenyemasszát keverd el tejszínhabbal és önts bele egy kis szilvapálinkát. Nem kell spórolni vele, mert úgyis eloszlik. Persze azért alkohol íze se legyen. :)

És még én is meg tudom csinálni. (Ha süt valaki piskótát. :))


20/F

2010. ápr. 18. 00:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!


Ha nem szereti a nehéz, vajas krémeket, akkor a joghurttorta, gyüm.torta vagy a túrótorta találó lehet.

Ha esetleg szereti az olyan tortákat, amikbe nem kell töltelék, akkor javaslom az osztrák csokoládétortát. A süti sütés után belül szaftos, ragacsos marad. Isteni finom.

Íme a recept:

Recept 25 deka legalább 60 %-os étcsoki 17 deka vaj 6 tojás 20 deka cukor 3 deka liszt ¼ kávéskanál sütőpor A csokit a vajjal vastag falú lábosban vagy gőzfürdőn felolvasztom, simára keverem. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét habbá verem 6 deka cukor hozzáadásával. A sárgáját a maradék cukorral addig keverem robotgéppel, amíg felhabosodik és kicsit megsűrűsödik, ez kb. 5 perc. Ekkor belekeverem a felolvasztott csokit, beleszórom a sütőporral elkevert lisztet. Jól kikeverem, majd hozzáadom 2-3 részletben a cukros tojáshabot és óvatosan beleforgatom a csokis masszába. Kivajazott- kilisztezett 24 cm átmérőjű tortaformába öntöm és kb. 170 fokos előmelegített sütőben megsütöm. Akkor van kész, amikor már szilárdnak tűnik, de a közepébe szúrt tű még nedves. (kb. 35 perc sütés után). A teteje hűlés közben berepedezik, de ettől nem kell megijedni, teljesen normális dolog. Tetejére mehet csoki- vagy cukormáz.


Üdv!

2010. ápr. 18. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat..:D
2010. máj. 29. 11:14

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!