Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szülinapra milyen kaja?

Szülinapra milyen kaja?

Figyelt kérdés

A párocskámnak nemsokára itt a szülinapja. :)

Szeretnénk vendégül látni kb 10-15családtagot.

Mivel pici lakásunk van s nincsen udvarunk igy grillezbi és kertben főzni nem tudunk.

Sőt a rokonságot is csak 2 turnusban tudjuk elvállalni mert ennyien nem férünk el egyszerre. :D

Kellene valamilyen ebéd vagy csipegetni való a sütin kivül, ami laktat is mert 7férfi lesz a párommal együtt.

Sajnos az ébédlőasztalhoz bem tudunk egyszerre leülni tehát olyan kell amit akár a pamlagon is lehet falatozni...


Párom tipikus férfi: enni szeret de ötlete az nincsen..


Ötleteket várnék hogy s zeribtetek a leirtak alapján mely ételekkel kináljuk az ünneplőket.

Ezek kizárva: sült csirke,komoly ebédek (pl. Leves...pörkölt stb) illetve a fasirt is kizárva.


Szendvicsek igényesen tálalva (pl. Sült husis...szalámis.sonkás... Szépen feldiszitve tojással zöldségekkel nagyon ciki? Meg egy kis sonkatwkercs stb??


Sütik és torta lesz.


De totálisan ötletszegény vagyok.

Főzni nem szeretbék mert ebbyi emberre nem könnyü kitalálni...meg ugy eaz asztalhoz nem fér mindebki...és én sem akarom azvegész ünneplést csak tálalással töltebi...meg mosogatással


24L


2016. júl. 25. 09:48
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Szia! A tegnapi hatos vagyok, írom a sonkás tojástekercs receptjét.

Nyolc tojást egy púpozott evőkanál liszttel egy féldeci tejjel, egy közepes fej reszelt vöröshagymával, sóval, borssal, egy kis csokor vágott petrezselyemmel habosra keverünk.Előmelegítjük a sütőt. Egy kb 40 x 25- ös tepsibe sütőpapírt teszünk és egyenletesen elöntjük benne a tojást. Pár perc alatt megsül a tojáslepényünk. Ha felpúposodna, csak villával meg kell szúrkálni és visszalappad.Ha megsült, borítsuk folpackra, és hagyjuk kihűlni.Húzzuk le a sütőpapírt és a lepényt rakjuk ki hajszálvékony sonkaszeletekkel.

15 deka vajat ízlés szerinti sóval, borssal és mustárral (hogy pikáns legyen )keverjünk jól ki, és tegyünk bele kb 5 deka reszeltsajtot.1-2 apróra vágott csemege (vagy kovászos ) uborkát is tegyünk bele, valamint kb fél darab piros kaliforniai paprikát, szintén apró kockákra vágva.

A színes, pikáns krémet kenjük el egyenletesen a sonkán.

A folpack segítségével tekerjük fel, mint a piskótát. Egy éjszakát hagyjuk a hűtőben pihenni.

Másnap kb 1 centis szeletekre vágjuk, és leszárított salátalevelekkel bélelt tálra ízlésesen felpakoljuk.

Látványos és ízletes vendégváró finomság.

Üdv :)

2016. júl. 26. 08:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!