Lehet hogy a rizs miatt ment tönkre a tejberizs?
Figyelt kérdés
Tejberizs. A tej forralást kovetoen savová és fehérjére válik. A már ket kulonbozo UHT tejjel probalkoztam...a rizs hibája lehet csak.2016. júl. 24. 19:48
11/13 anonim válasza:
A rizs a fözéstől bő háromszorosára duzzad, ha annyi vízzel teszed fel, amennyi épp ellepi, nem 2/3-adrészt fő vízben, és egyáltalán nem lesz vízízű.:-) Meg se tudom számolni, hányszor főztem már a gyerekeknek, mert imádják, de ha te szereted sokkal tovább főzni (tejben lassabban puhul) és lekozmásítani az egészet, akkor csináld úgy. A vélhetően romlott UHT-tejeddel, amiről frissen is túlzás azt állítani, hogy jóízű.:-)
12/13 A kérdező kommentje:
#11 a tejBErizs nem azért tejBErizs,mert először vizben főzzük, aztán megmutatjuk a tejet is.
Ha neked lekozmált akkor talán kavargatni kellene, és lehet lassabban fő,de hogy jobb lesz az íze az is biztos.
2016. júl. 25. 10:49
13/13 anonim válasza:
NEKEM nem kozmál le, és gyakorlatilag tejben fő meg, az íze meg biztosan ezerszer jobb, mintha buggyant, eleve műanyagízű UHT "tejben" főzném, de mindegy...:D Amíg nem ettél belőle, nincs mi alapján véleményt alkotnod.
A konyhai szakértelemről meg annyit, hogy nekem eszembe se jutna, hogy a rizs miatt megy össze a 40 fokban hűtés nélkül tárolt tej a forraláskor.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!