Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lehet hogy a rizs miatt ment...

Lehet hogy a rizs miatt ment tönkre a tejberizs?

Figyelt kérdés
Tejberizs. A tej forralást kovetoen savová és fehérjére válik. A már ket kulonbozo UHT tejjel probalkoztam...a rizs hibája lehet csak.
2016. júl. 24. 19:48
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
47%
A rizs a fözéstől bő háromszorosára duzzad, ha annyi vízzel teszed fel, amennyi épp ellepi, nem 2/3-adrészt fő vízben, és egyáltalán nem lesz vízízű.:-) Meg se tudom számolni, hányszor főztem már a gyerekeknek, mert imádják, de ha te szereted sokkal tovább főzni (tejben lassabban puhul) és lekozmásítani az egészet, akkor csináld úgy. A vélhetően romlott UHT-tejeddel, amiről frissen is túlzás azt állítani, hogy jóízű.:-)
2016. júl. 25. 01:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 A kérdező kommentje:

#11 a tejBErizs nem azért tejBErizs,mert először vizben főzzük, aztán megmutatjuk a tejet is.


Ha neked lekozmált akkor talán kavargatni kellene, és lehet lassabban fő,de hogy jobb lesz az íze az is biztos.

2016. júl. 25. 10:49
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

NEKEM nem kozmál le, és gyakorlatilag tejben fő meg, az íze meg biztosan ezerszer jobb, mintha buggyant, eleve műanyagízű UHT "tejben" főzném, de mindegy...:D Amíg nem ettél belőle, nincs mi alapján véleményt alkotnod.

A konyhai szakértelemről meg annyit, hogy nekem eszembe se jutna, hogy a rizs miatt megy össze a 40 fokban hűtés nélkül tárolt tej a forraláskor.:D

2016. júl. 25. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!