Lehet hogy a rizs miatt ment tönkre a tejberizs?
Na,de most komolyan. Mi a nem érthető?
A különböző fajtáju UHT -azaz ultamagashomersekelet hokezelt- alias tartós doboz tejjel próbáltam megcsinálni,de mindkétszer besűrűsodott (megpimpósodott) a fehér része és a másik fele savó lett. Csak a rizs volt ugyan az. (Mindketszer frisset,de azonos csomagbol, mégmielott ezt sem lehet megérteni).
Tehát lehet a rizstől ment tönkre vagy ekkora mázlim volt két rossz dobozos tejjel? (Mondkettot megkostoltam kibontaskpr es jo voltl
az megvan, hogy közel 40 fok van?
Nekem fél óra volt hazaérni a boltból és tönkrement tej, tejföl.
Fogj egy bögrét, öntsd félig tejjel, és csapd be a mikróba, két-három percre (ha látod, hogy nagyon ki akar futni, előbb is kiveheted.) Meg fogod látni, jó-e a tej, ha igen, azzal a dobozzal csináld a tejberizst. A biztonság kedvéért alaposan mosd ki a lábast, a rizst pedig átöblítheted szitában a csap alatt, de szinte kizárt, hogy attól ugrott össze a tej. Ilyen melegben simán megbuggyan az UHT is, sajnos, jártam már így.
A rizst előbb vízben kezdjük el főzni (amennyi ellepi) , úgy öntögetjük fel a tejjel, én szoktam egy kis darab vajat is beledobni.
Hát....szobahőn jóízű a tej. Ma reggel ittam is belőle és nem fostam:D
Ha a rizst 2/3-reszt a vizben főzöm akkor szerintem vizes ízű lenne...de legalabbis biztos nem olyan mint amikor csak a tejet szivja fel és abban fő meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!