Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lehet hogy a rizs miatt ment...

Lehet hogy a rizs miatt ment tönkre a tejberizs?

Figyelt kérdés
Tejberizs. A tej forralást kovetoen savová és fehérjére válik. A már ket kulonbozo UHT tejjel probalkoztam...a rizs hibája lehet csak.
2016. júl. 24. 19:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Miért is?
2016. júl. 24. 19:52
 2/13 anonim ***** válasza:
0%
UHT?
2016. júl. 24. 19:55
 3/13 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy romlott a tej? Akkor csinál ilyet.
2016. júl. 24. 20:02
 4/13 A kérdező kommentje:

Na,de most komolyan. Mi a nem érthető?

A különböző fajtáju UHT -azaz ultamagashomersekelet hokezelt- alias tartós doboz tejjel próbáltam megcsinálni,de mindkétszer besűrűsodott (megpimpósodott) a fehér része és a másik fele savó lett. Csak a rizs volt ugyan az. (Mindketszer frisset,de azonos csomagbol, mégmielott ezt sem lehet megérteni).

Tehát lehet a rizstől ment tönkre vagy ekkora mázlim volt két rossz dobozos tejjel? (Mondkettot megkostoltam kibontaskpr es jo voltl

2016. júl. 24. 20:03
 5/13 anonim ***** válasza:
0%
Nem jó a tartós tej - vegyél frisset
2016. júl. 24. 20:03
 6/13 A kérdező kommentje:
Eddig sosem volt baj vele! Most meg két különböző fajtával egyszerre? Fura lenne.
2016. júl. 24. 20:06
 7/13 anonim ***** válasza:
0%
A tejberizs nem attól tejbe, hogy direktbe belefőzöd a tejbe! Főztél már máskor is? Ugyanígy?
2016. júl. 24. 20:10
 8/13 anonim ***** válasza:
17%

az megvan, hogy közel 40 fok van?

Nekem fél óra volt hazaérni a boltból és tönkrement tej, tejföl.

2016. júl. 24. 20:10
 9/13 anonim ***** válasza:
77%

Fogj egy bögrét, öntsd félig tejjel, és csapd be a mikróba, két-három percre (ha látod, hogy nagyon ki akar futni, előbb is kiveheted.) Meg fogod látni, jó-e a tej, ha igen, azzal a dobozzal csináld a tejberizst. A biztonság kedvéért alaposan mosd ki a lábast, a rizst pedig átöblítheted szitában a csap alatt, de szinte kizárt, hogy attól ugrott össze a tej. Ilyen melegben simán megbuggyan az UHT is, sajnos, jártam már így.

A rizst előbb vízben kezdjük el főzni (amennyi ellepi) , úgy öntögetjük fel a tejjel, én szoktam egy kis darab vajat is beledobni.

2016. júl. 24. 20:51
 10/13 A kérdező kommentje:

Hát....szobahőn jóízű a tej. Ma reggel ittam is belőle és nem fostam:D

Ha a rizst 2/3-reszt a vizben főzöm akkor szerintem vizes ízű lenne...de legalabbis biztos nem olyan mint amikor csak a tejet szivja fel és abban fő meg.

2016. júl. 24. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!