Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tortasütésben jártasak?...

Tortasütésben jártasak? Melyiket válasszam?

Figyelt kérdés

Csokitortát sütnék egy kakaos piskotával. És Merci csokoládéval szeretném körberakni a torta oldalát. Illetve a csokikbol reszelnék a krémbe is.


Mindenképpen csokis krém kellene.

De nem tudom melyiket válasszam:

Tejcsokoládét tejszinnel összefőzve

VAGY

Kakaoporos vajas enyhé mn tejcsokis főzöttet


Tehát vajas legyen vagy tejszinesebb?


Mindkettő vágható állagu.


Melyik illik jobban ehhez a Merci csokoládés elképzeléshez?


2016. júl. 22. 16:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Én a vajasat csinálnám, de csak azért, mert a vajas krémeket jobban szeretem.
2016. júl. 22. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:

Melyik fajtával raknád körbe az oldalát? Vagy vegyesen tervezted?

A tejszínes krémet csinálnám, de nem tejcsokiból, hanem étből. Attól függően, milyen típust használsz a dekorációra, ízesíteném kávéval, mogyoró- vagy mandulalikőrrel/aromával.

2016. júl. 22. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:

Koszi.


Én is a tejszinesre gondoltam.

Nekem az csokisabb.

alul és felül 1-1 réteg tejcsoki egy étcsoki réteget gondoltam középre (a család nem igazán szeretibaz étcsokit)

Vegyes izekkel raknám körbe

2016. júl. 22. 17:08
 4/13 anonim ***** válasza:
Én is inkább a tejszíneset választanám.
2016. júl. 22. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 A kérdező kommentje:

Szupiii

Akkor ganache krém megszavazva:)

2016. júl. 22. 17:39
 6/13 anonim ***** válasza:
Na mizu, hogy sikerült? :)
2016. júl. 23. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:

Szia

Koszi a kerdest :)

Huuu nem volt szerencsem...de a celegyenesben vagyok mar.

Megsutottem a kakaos piskotat 8tojassal...olajosan...vizesen... KUKA :D

A 2. Nekifutasra a nornalis piskotat csinaltam csak tojas+cukor+liszt+kakaopor...semmi cicoma..12tojasbol... Az jo lett :).

De ez a hulye ganache ..nehez eltalalni az allagot.

Egy recept amit olvastam 70dkg csokihoz irt 1l tejszint...namost...en 70dkg csokihoz alig0,5tettem ..igyis meg hul a hutoben..mert sztem folyos.. Ha nem dermed besuritem kakaoporral


Szoval most hul a krem:)

Haladok... :D

2016. júl. 23. 11:06
 8/13 anonim ***** válasza:
Milyen tejszínből és csokiból csináltad? Az igazi ganache-hoz legalább 35-40% zsírtartalmú kell, ami nálunk nincs a boltban, ezért vajjal szokták dúsítani a tejszínt. Csokiból pedig magas szárazanyagtartalmú kell, az, amit tényleg törni kell.
2016. júl. 23. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 A kérdező kommentje:

Nem extra minosegi csokival dolgoztam.

Csak a Tesco Finest csokijat vettem.Tej illetve etcsokit

Tatra markaju dobozos tejszint hasznaltam hozza.

Hat isteni lett.

A krem eleg kemenyre dermedt vegul...megis kessel vaghato volt ... Nem huzta ossze a tortat szeleteles kozben szepen egyben tartotta a lapokat.

Es az ize....uhhh..haraphato kemenysegu lett es amikor ragni kezdtem szabalyosan szetesett a szamban olvadt a nyelvemen. Mint a jegcsokolade.


Total siker :)

2016. júl. 23. 22:43
 10/13 anonim ***** válasza:
Szuper, ügyes vagy! Megmaradt körben a díszítés? Küldhetnél egy fotót, augusztusban esedékes nálunk is a tortázás, lekoppintanám az ötletet.:-)
2016. júl. 23. 22:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!