Tortasütésben jártasak? Melyiket válasszam?
Csokitortát sütnék egy kakaos piskotával. És Merci csokoládéval szeretném körberakni a torta oldalát. Illetve a csokikbol reszelnék a krémbe is.
Mindenképpen csokis krém kellene.
De nem tudom melyiket válasszam:
Tejcsokoládét tejszinnel összefőzve
VAGY
Kakaoporos vajas enyhé mn tejcsokis főzöttet
Tehát vajas legyen vagy tejszinesebb?
Mindkettő vágható állagu.
Melyik illik jobban ehhez a Merci csokoládés elképzeléshez?
Melyik fajtával raknád körbe az oldalát? Vagy vegyesen tervezted?
A tejszínes krémet csinálnám, de nem tejcsokiból, hanem étből. Attól függően, milyen típust használsz a dekorációra, ízesíteném kávéval, mogyoró- vagy mandulalikőrrel/aromával.
Koszi.
Én is a tejszinesre gondoltam.
Nekem az csokisabb.
alul és felül 1-1 réteg tejcsoki egy étcsoki réteget gondoltam középre (a család nem igazán szeretibaz étcsokit)
Vegyes izekkel raknám körbe
Szupiii
Akkor ganache krém megszavazva:)
Szia
Koszi a kerdest :)
Huuu nem volt szerencsem...de a celegyenesben vagyok mar.
Megsutottem a kakaos piskotat 8tojassal...olajosan...vizesen... KUKA :D
A 2. Nekifutasra a nornalis piskotat csinaltam csak tojas+cukor+liszt+kakaopor...semmi cicoma..12tojasbol... Az jo lett :).
De ez a hulye ganache ..nehez eltalalni az allagot.
Egy recept amit olvastam 70dkg csokihoz irt 1l tejszint...namost...en 70dkg csokihoz alig0,5tettem ..igyis meg hul a hutoben..mert sztem folyos.. Ha nem dermed besuritem kakaoporral
Szoval most hul a krem:)
Haladok... :D
Nem extra minosegi csokival dolgoztam.
Csak a Tesco Finest csokijat vettem.Tej illetve etcsokit
Tatra markaju dobozos tejszint hasznaltam hozza.
Hat isteni lett.
A krem eleg kemenyre dermedt vegul...megis kessel vaghato volt ... Nem huzta ossze a tortat szeleteles kozben szepen egyben tartotta a lapokat.
Es az ize....uhhh..haraphato kemenysegu lett es amikor ragni kezdtem szabalyosan szetesett a szamban olvadt a nyelvemen. Mint a jegcsokolade.
Total siker :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!