Szerintetek ha lepényt készítek ahhoz kell kovász vagy nem?
Figyelt kérdés
2016. júl. 20. 18:25
1/6 anonim válasza:
Mit, milyen lepényt? Kovászt általában kenyérsütésnél használunk.
2/6 anonim válasza:
Nem vagyok gyp-s,de felétek mit jekent a lepény?
Azért kérdem,mert felénk a kenyérlángost,bogdit is lepénynek hívják (ehhez használok kovászt,bár nem mindig),meg a töltött (túró,meggy,dió,stb.)édestésztát is lepénynek nevezik.
3/6 anonim válasza:
Én is ezen tűnődtem, hogy milyen lepényről lehet szó.
A lepény elég tág fogalom, lehet élesztős, sütőporos.. stb.ki, hogy nevezi az adott tésztaféleséget.
4/6 A kérdező kommentje:
Találtam egy receptet a neten, virslis lepény. Sütőport írnak, de kizárt dolognak tartom, hogy élesztő nélkül lehet az a tészta olyan magas és puha mint a képen .
2016. júl. 20. 20:58
5/6 anonim válasza:
Nem tudom, milyen a recept, de nagyon magas és puha lepényeim vannak szódabikarbónával, igaz, csak azok ilyenek, amikben sok a rost vagy felverem a tojásfehérjét :) Ez utóbbi esetben még mindenféle anyag nélkül is magas és puha lesz, szóval ezt azért sok dologgal el lehet érni...
6/6 anonim válasza:
Ha belinkeled a receptet, akkor többet lehet mondani. De sütöporos tészta is lehet szép magas és laza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!