Ha nem működik a sütő, hogyan lehet túrós palacsintát csinálni? Vagy hamis túróspalacsintát.
"Én csak azt nem értem mi a búbánatnak tojás a túróba?"
Tulajdonképpen nem kell se tojás, se tejföl, se cukor, se citromhéj, a túrót se kell összetörni, kikeverni. Túró kell, meg palacsinta!
No ebből jó kis vita keveredett. :-)
Létezik tojásos és tojás nélküli töltelék is, ki hogyan tanulta otthon, vagy milyen receptet talált. Semmi értelme ezen összeveszni.
Amúgy én sem ennék nyers tojással készült túrót, mi van ha szalmonellás?
Igen létezik egy fajta túrós palacsinta amit sütni kell.. [link]
De szerintem mi Magyarok a legtöbben betöltjük és csak simán kézből megesszük vagy cukros tejföllel megkenjük a tetejét és késsel villával esszük.. Én csak akkor teszek a töltelékbe tojást ha fent említett bécsi palacsintát késztem. Én a töltelékhez a túrót botmixerrel kicsit áttőröm ,hogy simább legyen kevés tejfölt és porcukrot keverek hozzá vagy édesítőt steviát.. azért porcukrot mert az nem enged levet a túróban a kristálycukor igen.. Kicsit szoktam csalni, hogy a túróba ne kelljen sok cukrot tenni a palacsinta tésztába teszek fél evő kanál porcukrot. Zsírral leöntést még én sem hallottam. Én nem önteném le inkább csak grillezném a sütőben a tejföllel megkent palacsintákat.
De hát nem leöntöm zsírral!
Csak miután szépen fekszenek egymás mellett, meglocsolom olvasztott zsírral. egy kanállal, csak hogy ne száradjon ki.
Mellesleg, lassan még az is kiderül, hogy a jó disznózsír még egészséges is. Miután nár átszokott az ember a növényi olajakra, persze.
Ket fele palacsintat szoktam kesziteni.
Az eggyik verziot csak megtoltom turo+tejfol+cukor+citrom+vanillia, es mar esszuk is.
A masik verziot besutom ez a Becsi palacsinta, ugyan ugy megtoltom mint az elsot csak leontom tojassargaja+tej+tejfol keverekevel.
Az ettermek nagy reszeben is a tejfolos verziot hasznaljak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!