Ha nem működik a sütő, hogyan lehet túrós palacsintát csinálni? Vagy hamis túróspalacsintát.
Zsírral meglocsolni a palacsintát és sütőben sütni???
A belem kifordul...
"Kösz; én azért nem ennék nyers tojást. "
Bocs, az off-ért, de akkor majonézt se eszel, meg semmi majonézes dolgot?!
"A tejfölöshöz cukor kéne, hogy ne kegyen savanykás."
Csinálhatod tejföl helyett joghurttal is.
Megváltozott a világ.
A túróspalacsintát még az iskolai menzán is sütötték. Ment is mindenki repetáért!
Milyen jó menza volt ott, nálunk nem volt palacsinta soha (a tejbegríz és a piskóta volt a kedvenc a sok rossz étel között).
Sokféleképpen lehet túrótölteléket készíteni. Én ugyan nem eszem túrót, de én is nyers tojássárgájával készíteném s nem sütném (az nem tesz jót a krémes nyers sárgájának, már az én ízlésem szerint). Az évi többi sokszáz nyers sárgája mellett, amit megeszem, igazán nem zavarna :D A nyers tojásfehérje sokkal rosszabb, de megfelelő biotinbevitellel néha még az is belefér.
De kókuszkrémmel vagy tejföllel is ehető a túró. A gyermekkori cukros túróim tejfölösek voltak, csak a sütikbe tettünk tojássárgáját. A túrós palacsintákba pedig se tejfölt, se sárgáját, csak mazsolát. Nem száraz a túróval jó volt így is.
Ez igaz; tényleg a majonézben is van.
Tudom azt is, hogy van, aki egy nyers tojással kezdi a napját már nem is tudom hány éve, mégis, bennem van az érzés, hogy sütni kéne.
De most majd kipróbálom tojás nélkül.
"Akkor vagy teszek bele tojást, és összefőzöm a tölteléket, vagy tojás nélkül tejföllel töltöm. A tejfölöshöz cukor kéne, hogy ne kegyen savanykás. Cukrot meg csak akkor használok, ha feltétlenül kell."
Mascarpone? Vagy pár csepp tejszín? Azoktól is krémes lesz és nem kell hozzájuk cukor, hogy ne legyen savanykás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!