Teljes kiőrlésű liszt alkalmas pizza tészta sütésre? És főzelékekbe habaráshoz?
Sziasztok! Múltkor teljes kiőrlésű liszttel próbáltam a fokhagymamártást besűríteni, de nem igazán sikerült. Nektek mi a tapasztalatotok ezzel kapcsolatban?
Most pizzát szeretnénk sütni teljes kiőrlésű lisztből, de ezek után kicsit aggódok. Ti már próbáltátok? Milyen lett a végeredmény?
Tapasztalataim szerint tökéletes arra, amire mi használjuk: kenyér, pizza, piskóta... Más mondjuk nincs, de annyira majdnem ugyanaz, mint a sima liszt, el nem tudom képzelni, hogy gondot okozna. Már ha az ember szereti. Én nagyságrendekkel finomabbnak érzem a tk tönkölyös dolgokat, mint a fehérliszteseket. Még gluténmentes gabonával keverve is ugyanúgy működik, persze az íz változik.
A kenyértészta is remekül és igen gyorsan megkel tk tönköllyel, csodálkoztam is, azt vártam, hogy picikét lassabb lesz, hisz a glutén is kevesebb benne, de nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!