Hogy lehet megcsinálni?
Sziasztok!
Anno lehetett kapni előre csomagolt muffinokat, ezeknek olyan fincsi kicsit tömör, morzsálódós tésztájuk volt.
Erre lennék kíváncsi, hogy hogyan kell megcsinálni ilyenre. :)
Amit eddig próbáltam, azok sem rosszak de valahogy nem olyan.
Ahogyan általában készítem: egy tojást, 2-2.5dl tejet, egy bögre cukrot és két bögre lisztet összekeverek (plusz sütőpor). Finom ez is, de nem ez az amit keresek. :(
Köszönöm szépen előre is!
(ui.: nem, nem én vagyok az előző muffinos kérdező - csak onnan jutott eszembe)
a zsíradék is omlósabbá teszi a tésztát. Pl vaj.
De van ilyen félig dara félig liszt, szórt sütireceptem és az is ilyen mállós.
Olvasztott vaj, vagy olaj is kell a tésztába. És tej helyett jobb szerintem a joghurt vagy kefír, mert azok is emelnek az állományon.
nekem szép magasak szoktak lenni, de persze nem olyanok, mint a bolti, ami úgy néz ki, mintha papírból egy atomfelhő nőtt volna ki.
Biztos, hogy valamivel felfújják. Ráadásul, ha az ráragad a muffinsütőre, lehetne áztatni, sikálni, ami bizony nem tesz jót neki.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! :)
Az eddigi receptem alapján - amit a leírásban említettem - sem volt csúnya, szépen megkelt. Csak ugye így kicsit olyan piskótás jellegű, nem az a morzsálódós.
Nem kimondottan a bolti eredmény a cél, hanem inkább a morzsolódós tészta :)
Ment mindenkinek a zöld kéz! Köszönöm még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!