Ki hogy készíti a rakott kelkáposztát?
A legfinomabb receptet keresem.
Köszönöm
Ahogyan én készítem:
1. A kelkáposztát leveire szedem, lobogó sós vízben egy pillanatra átforralom. Lapáttal szedem ki, hagyom egy kicsit hűlni.
2. Apróra vágott vöröshagymát dinsztelek, rá a darált húst, sóval, borssal, bazsalikommal födő alatt puhára párolom, majd visszasütöm zsírjára, és az előre megfőzött rizst ekkor kavarom hozzá.
3. Zománcos tepsit olajjal, tejföllel kikenem, rá egy sor káposztát, majd arra a tölteléket, és a tetejére ismét egy adag káposztát. Tetejét is vastagon tejföllel, és bedugom a sütőbe, hogy összesüljenek. A legvégén még megszórom reszelt sajttal, és egy pillanatra visszadugom a forró sütőbe!!
Ha valaki szerint az övé ennél finomabb, az enyémet nem kell feltétlenül lepontozni! Attól még lehet az övé is, enyém is finom!
Én a káposztát szintél elöfözöm, de nagyobb darabokra vágva, majd lecspöpgtetem.
A darált húst hagymán átpirítom, só-bors-kömeny-majorannával füszerezem és nagy lángon addig sütöm. amíg elfö a leve (kb 10 perc)
Rizst nem teszek bele, mert nekpünk nem ízlik és túlságosan elveszi a többi hozzávaló ízét.
Káposzta-hús-káposzta sorrendben lerakom, besamelt készítek, amibe 2-3 tojást is keverek, ezzel leöntöm, megszórom sajttal és 150 fokos sütöben kb 30-40 percig sütöm.
Csinálok egy pörköltet (nem darálom le) meg rizst főzök. A kelt csíkokra kevés vízen és olajon fedő alatt megpárolom. Fűszerezem: só, ételízesítő, őrölt bors, köménymag, majoranna. Aztán egy jénaiba rétegezem: kel, rizs, pörkölt, tejföl,rizs, kel, tejföl, kolbász, bacon.
Aztán sütőbe addig sütöm míg a kolbász meg a bacon meg nem sül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!