Érdekes, ritka, furcsa ételek? Húsból/belsőségből?
Ismertek ilyeneket? Például francia vagy japán konyhában sűrűk az ilyenek. Multkor Sanguinaccio Dolcet csináltam, ami egy olasz csokidesszert és sertésvérrel készült. Azelőtt sertésvelőt töltöttem canelloni tésztába és besamel mártást tettem rá.
Valami ritka és érdekes ételekre gondolok (esetleg receptel), amit nem sokan szoktak csinálni, viszont ínyenc és pikáns. Még egy példa a Tête de veau, ami borjú fejből is áll.
Ezt a kérdést még hányszor méltóztatol kiírni?
Nagyon ügyes vagy, hogy sanguinaccio dolcét csináltál (kisbetűvel írandó), a kutyát sem érdekli és már vagy 2 hónapja ezt reklámozod.
Ha annyira érdekelne a válasz rég rákerestél volna egy gourmet oldalon, de gondolom csak "dicsekedni" akarsz. Bár nem tudom mi olyan "érdekes" egy besameles velővel töltött cannelonin, de mindegy.
A tête de veau meg nem borjúfejből "is" áll, hanem abból áll, és egyáltalán nem ritka, hanem egy nemzetközileg ismert, nevesebb étel, ráadásul hagyományos karácsonyi étel a franciáknál, belgáknál is.
Mindenesetre ha nem kamu a kérdés, akkor figyelmedbe ajánlom pl. a japán shiokarát, a filippínó dinuguant, a régi keletnémet saures lüngerlt. Hajrá, jó étvágyat.
Ne haragudj, de én is olvastam már pontosan ezeket az ételeket,amiket a kérdésben kiírtál, de lehet hogy egy másik kérdés kapcsán válaszban. Bár engem nem zavar, de kizártnak tartom, hogy két különböző ember pontosan ugyanazt írná, mivel nem pörköltről, vagy paprikáskrumpliról van szó.
Talán a " Nemzetek ételei, italai" topikban több partnert találnál eszme,-és receptcserére.
Tüdőtáskaleves
Kukóleves
Velős töltött hátszín
Vérpuding
Kapros velőkrémleves
Somogyi véres vadas
Veseleves
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!