Van itt olyan akinek érdekes/fúrcsa/ritka neve van?
Én ahogy tapasztaltam, vannak területek, ahol ritkának számít egy olyan név is, ami máshol tök gyakori és normális. Pl. a szüleimnél kisvárosban mondogatják az utcán, hogy "hallod, Borókának hívják a gyerekét", míg ahol most lakom, városban ez tök normális név és többet is ismerek. Gimiben volt egy lány, Apolka volt a neve, egyszer beszéltem róla valahol (nem a neve kapcsán) és a helyi emberke értetlenül állt, hogy de mi a rendes neve? :D Szerintem ha ők meghallanának egy ma divatos új nevet, pl. Benett, Noel, Lara stb. csak nénének, hogy mi van, mert arrafelé mindenki Erzsi meg Gizella. Az én nevemmel is hasonlóan vannak, többen kérdezték már hogy mi a rendes nevem, illetve minek a becézése.
Amúgy ez a "csak èn vagyok ilyen" enyhén szólva költői kérdés, mivel manapság elég sok olyan név van, amely többek számára furcsa vagy már/még ritka. Egyre több a vegyes házasság, így a külföldi(es) nevek is kezdenek gyakorivá válni.
#2 woow,köszi ezt a kifejtett választ :)
#1 szèp neved van^^
am csak azèrt kèrdeztem meg,mert általában ha bemutatkozom legalább 5x elkell mondanom a nevem,hogy megèrtsèk :D de nagyon sokan ki se tudják mondani :D
Jolánnak hívnak. Furcsán néznek rám,amikor bemutatkozom,de nem értem,hogy miért.
24F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!