Miért nem sikerül mostanában a piskótám, a Sütő hibája?
Amit betartok: -kemény habbá verem fel a tojás sárgájàt
-1 irányban keveredtek,nem össze-vissza
-a lisztet (sutoporral való alapos összekeverès után) beleszitálom,majd könnyedèn keverem össze a tèsztát,hogy a hab ne törjön össze (de azért próbálom elég jól összekeverni,hogy ne legyenek benne 'tojáshab darabok'
-szobahőmèrsèkleten tárolom a tojást(nem hűtőben)
-a sütőt nem nyitogatom,max 15perx után megnézem,hogy milyen állapotban van (mert nagyon rossz a sutonk, van olyan hogy a teteje megèg a piskótámnak,de a belseje mèg nem sült meg)
Mostanság kipróbáltam több receptet is,mert el voltam keseredve, de egyik sem sikerült igazán jól,nem lett szèp,magas,könnyed piskótám(volt hogy 6 tojással sutottem,ès úgy se), egyszerűen összeesik. :( Èn vagyok a hibás? Mit rontok el?
Azért célszerű rácsra borítani, mert ott ki tud szellőzni és nem fog beizzadni a tészta.
És még valami: ha esetleg olyan magas a piskóta, hogy fejre borítva elérné a rácsot, akkor nem árt, ha meghintjük egy kis rétesliszttel, nehogy odatapadjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!