Hogy kell elkészíteni a hagymalekvárt?
Hagymalekvár vagy -chutney
2 dl olaj
4 ek. barna- vagy nádcukor
2 kg lilahagyma
3 ek. balzsamecet
só, bors
(A mennyiségek csökkenthetők, elvégre nem mindenki kerül ekkora hagymaválságba.)
Az olajon kissé megfuttatom-olvasztom a cukrot, majd rádobom a felszeletelt hagymát. Hosszú-hosszú ideig főzöm, mindaddig, míg a levét elfőtte, a hagymaszálak pedig sötétlilás-barnás színben pompáznak és kissé karamellizálódtak. Ekkor rálöttyintem a balzsamecetet, megkeverem, nézegetem, sózom-borsozom és ha kóstolás után elégedett vagyok, kész is.
Elkészíthetjük apró szendvicsként barnakenyérre kéksajttal, brie-vel vagy camembert-rel, de társasjátékká is alakíthatjuk a vendéglátást: az asztalra kipakoljuk a hozzávalókat, és mindenki maga készíti el a hagymás-sajtos falatkákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!