Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell elkészíteni a...

Hogy kell elkészíteni a hagymalekvárt?

Figyelt kérdés
ha lehet akkor adjatok valamilyen internetes oldalt, vagy írjátok le és ha kérhetem pontosak legyetek :P köszi előre is :D:D:D:D
2008. szept. 27. 09:54
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Hagymalekvár vagy -chutney

2 dl olaj

4 ek. barna- vagy nádcukor

2 kg lilahagyma

3 ek. balzsamecet

só, bors

(A mennyiségek csökkenthetők, elvégre nem mindenki kerül ekkora hagymaválságba.)


Az olajon kissé megfuttatom-olvasztom a cukrot, majd rádobom a felszeletelt hagymát. Hosszú-hosszú ideig főzöm, mindaddig, míg a levét elfőtte, a hagymaszálak pedig sötétlilás-barnás színben pompáznak és kissé karamellizálódtak. Ekkor rálöttyintem a balzsamecetet, megkeverem, nézegetem, sózom-borsozom és ha kóstolás után elégedett vagyok, kész is.

Elkészíthetjük apró szendvicsként barnakenyérre kéksajttal, brie-vel vagy camembert-rel, de társasjátékká is alakíthatjuk a vendéglátást: az asztalra kipakoljuk a hozzávalókat, és mindenki maga készíti el a hagymás-sajtos falatkákat.

2008. szept. 27. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
68%
Nagyon jó volt a kérdés és a válasz is, én is kipróbálom! Gondolom lehet bele + fűszereket is tenni, pl.: gyömbért.
2008. szept. 27. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Rozmaringot, kakukkfüvet.
2015. dec. 18. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!