Kakaós piskóta. Hogyan is?
Nagymamámtól azt tanultam, hogy a piskótát úgy készítjük, hogy hány tojás, annyi evőkanál liszt és cukor.
Ez idáig oké, de ha kakaós piskótát szeretnék, akkor hány evőkanál kakaót tegyek bele?
fhu :D
50 dkg liszthez az én ismereteim szerint kéne 25 tojás ;D
de ha mondjuk 5 tojás, akkor ahhoz elég egy evőkanál kakaó, ha jól számolom, ugye?
Hát egy púpos evőkanál az olyan 2 deka, szóval 25 evőkanál lenne az 50 dkg liszt - és nálam 25 deka liszthez 25 tojás duálNA... ezért írtam :D
Nagymamám már kb 5 éves korom óta próbált tanítgatni és ez a piskótás dolog volt az első, amit megjegyeztem, és a mai napig be is tartom. Eddig még mindig bevált :)
Egy 6 tojásos piskótánál egyszerűen egy evőkanálnyi kakaóporért "cserébe" vegyél ki egy fél evőkanál lisztet. Az elkészítésnél ugyanúgy csinálj mindent, mint a sima piskótánál.
Amúgy én ezt sütöm mindig, olcsó, finom és kiadós (a vizes piskóta egy kicsit átdolgozva): 4 tojás, 18 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor, 20-21 dkg cukor, 4-5 evőkanál hideg víz, egy csapott teáskanál sütőpor. Fehérjét kemény habbá kell verni, minden mást összekeverni, a habot lazán beleforgatni. Kikent, kilisztezett tepsiben, előmelegített sütőben sütni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!