Sertésszivet hogy süssem meg?
Úgy gondoltam, hogy a belsejèt megvágom és spenótos sajtos töltelékkel megtöltöm, köré zöldségeket és leöntöm a szivet is meg a zöldséget is besamel mártással.
Szerintetek így megfő rendesen? Vagy elötte a szívvel csináljak valamit, mert hogy annak sok idő kell?
Illetve elég a zöldségköret?
A sertésszív tiszta izom, mindenképpen meg kell sütés előtt főzni. Legalább 2 óra, ha nem több főzés kell neki. Utána szóba jöhet a töltés, sütés.
Ha puhára főzted, babérleveles, borsos vízben,akkor is kell még sülnie, de akkor már lehet a zöldségekkel együtt pirítgatni.
A képből nem sok minden derül ki, az biztos, hogy nyersen van betöltve.
Lehet, hogy konfitálási módszerrel sütik, nagyon bő zsírban kb 6-7 órán keresztöl, kb 50 fokon.
Ha van ehhez türelmed kipróbálhatod.
Ha konfitálják is, szerintem azért nem 50 fokon, hanem annál több. Én egyszer csináltam kacsacombot konfitálva, 100 fokon sütöttem 6 órát, és úgy lett átlagosan puha, tehát nem jobban, mintha magasabb hőfokon sütöttem volna kevesebb ideig. A kacsa zsíros, viszont a szív full száraz izomtömb. Gondolom ezért terítenek rá szalonnát a fotón.
Én tuti, hogy előfőzném vízben, amibe egész borsot és babérlevelet teszek. Utána pedig a mellékelt módon tenném valami olyan edénybe, aminek van teteje, pl. kacsasütőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!