Összedobtam valami kevert sütit, de egy csomó mindent helyettesítenem kellett benne. Tűpróbaként jó, ha szinte csak mikromnyi dolgok ragadnak rá, vagy még süssem?
A legtöbb kevert süteményt hiába tapogatod, mert kivül megsült, de belül még lehet teljesen nyers is. Ugyanez érvényes a szinére is.
Emellett nem túl gusztusos ötlet összefogdosott süteményt adni asztalra.
Igen, nem akartam a színét találgatni, a következők miatt:
-barna cukorral csináltam porcukor helyett
-tettem bele legalább fél liter helyett, ami az eredeti receptben nem szerepelt
-egy kis különleges aromát
-színes gyümölcsöket reszelve
-nem légkeverésen sütöttem, illetve utána, mikor tíz percre rákapcsoltam, természetesen jobban égett a teteje
S ahogy az utolsó is írta, nem akartam én sem összetapogatni, egész nap takarítgattam, ez a mániám, nincs olyan szappan ami minden koszt rendesen lehoz.
Köszönöm a válaszokat :)
Jaj, most látom, elírtam az egyik mondatot.
JAvítom:
Tettem bele fél liter TEJET. :)
Hát márpedig ez így történik, nem szurkálunk a tésztákba fogpiszkálókat meg hústűket. :D
Kíváncsi vagyok, hogy mit szólnál, ha tudnád, hogy valójában mi minden történik a színfalak mögött a vendéglátásban. És akkor már egyből nem tartanád gusztustalannak, hogy kézzel hozzányúlunk a tésztához. Rengeteg eset van, amikor puszta kézzel kell hozzányúlni az anyagokhoz, mert másként nem tudod megállapítani, hogy olyan-e, amilyennek lennie kell.
Egyébként pedig gondoltam, hogy egyértelmű mindenki számára, hogy tiszta kézzel kezdjük el tapogatni a tésztát (és nem csak azt, minden mást). És igen, tudom, teljes mértékben ez sem lehet higiénikus (tanultam egészségügyet is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!