5 kanál kenyérliszt
2 és 1/3 kanál általános liszt
1 kanál cukor
1 tojás
1/4 bögre tej
vanília olaj
1 kanál vaj
vanília fagylalt
citrom
áfonya
menta
1. Melegítsd elő a sütőt 425 farenheitre, kb. 220 celsius fok
2. A tejet, tojást, vaníliát, cukrot keverd össze jól egy edényben
3. Mehet bele a kétféle liszt, azt is keverd el csomómentesen
4. fel kell melegíteni a formát forróra
5. bele kell tenni a vajat, hogy elolvadjon
6. aztán a tésztát is, és 7 percig kell sütni, amíg picit barna lesz a felszíne
7. aztán mehet rá a fagyi, a citrom, áfonya, porcukor és menta
Megvan a kis beste:
3 ½ oz corn flour biscuit - 100 g kukoricalisztes keksz
1.8 oz of melted butter - 51 g olvasztott vaj
2 packages of Calipso cookies (chocolate covered biscuits) - 2 csomag csokis keksz (Calipso)
28 oz of sweetened condensed milk - 800 g (794g) édesített sűrített tej
1 ½ cup milk - 1,5 bögre tej
2 egg yolks - 2 tojássárgája
1 teaspoon vanilla extract - 1 teáskanál vaníliakivonat
1 ¼ cup heavy cream - 1,25 bögre zsíros habtejszín
5 ⅓ oz dark chocolate - 150 g étcsokoládé
3 ½ oz of cream - 100 g sima tejszín
LET'S GET COOKING...
In a food processor, grind the corn flour biscuits to crumbs. Add the melted butter and mix.
Daráld meg a kekszet morzsásra, add hozzá az olvasztott vajat, és keverd el
With the mixture, cover the bottom of a springform pan lined with parchment paper.
A keverékkel borítsd be az alját egy tortaformának, ami sütőpapírral ki van bélelve
Place around the pan the Calipso cookies with the cookies sticking out. Store in the refrigerator while you prepare the filling.
Rakd körbe a csokis keksszel, a ragacsos fele kívül van. Tedd a hűtőbe a cuccot, amíg készül a töltelék
In a saucepan, add the condensed milk, milk and egg yolks.
egy serpenyőbe tedd bele a sűrített tejet, a tejet és a tojássárgáját
Cook over low heat until obtaining a thick cream. Turn off the heat and add the vanilla extract.
Főzd alacsony lángon, amíg besűrűsödik, utána kapcsold le a tűzhelyet, és add hozzá a cucchoz a vaníliakivonatot
Beat the heavy cream into a whipped cream and add to the condensed milk
Verd fel a zsíros habtejszínt, és add a sűrített tejhez
Pour in the pan and return to the refrigerator to firm up.
Öntsd a cuccot a tortára, és tedd be a hűtőbe, hogy megszilárduljon.
Heat the cream and pour it over the chopped chocolate, stirring until the chocolate melts completely.
Melegítsd fel a másik tejszínt (kevésbé zsíros), és öntsd rá az összetört csokira, keverd, amíg a csoki el nem olvad teljesen.
Pour over the pie before serving.
Öntsd a csokit a pitére, mielőtt tálalod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!