Barna rizst meddig főzöd, mennyi vízben? Pl 500ml barna rizs esetén mennyi vizet tennél ahhoz?
Figyelt kérdés
Főzési idő?
Pergős (vagy nem annyira szétfőtt) tud lenni?
2016. jún. 14. 16:29
11/13 A kérdező kommentje:
Akkor a te párod még "főttebben" szereti, mint az enyém! ;-) Nem gondoltam volna! :-)
A jázminrizs szerintem is nagyon finom! Nálunk legtöbbször hajdina és barna rizs szokott lenni és főleg párom eszi.
2016. jún. 15. 17:55
12/13 Salx Narval válasza:
Szeretek én is kipróbálni mindent használok kuszkuszt, kölest, gerslit, hajdinát, stb. Rizsből is kipróbáltam már több fajtát és nekem is a jázmin a kedvencem, ez a barna rizs valahogy nem jött be de olvasva a hozzászólásaitokat valószínűleg megpróbálkozom egy másik fajtával is. Én általában a rizst többször lemosom, hogy ne legyen ragadós és néha be is áztatom mielőtt főzöm kb kétszeres vízzel és úgy 10-12 percig, utána hagyom kicsit dagadni. Szeretem pirítani is, ilyenkor hagymával együtt pirítom és úgy főzöm mint a tésztát az-az bő vízben, néha egy húsleveskockát is dobok hozzá, főzés után leszűröm, 10-12 perc itt is elég szokott lenni.
13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :-)
A barna rizst vannak, akik nem kedvelik, de elvileg egészségesebb a többinél.
Azt ajánlják, hogy főzés előtt egy éjszakára áztassuk be, nem a főzési idő lerövidítése miatt, hanem azért, mert úgy még egészségesebb (lenne).
Köszi mindenkinek! :-)
2016. jún. 16. 15:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!