Mit főzzek/süssek barna rizs mellé ebédre?
Rizses husin kívül várok klassz ötleteket finom és egészséges, laktató ételekre! :)
Szeretem a zöldségeket is, nem csak a húst.
csöben sült karfiol ,brokkolí
grillezet ,gomba ,padlizsán ,cukkini ,paradacsiom,
natur szelet
grillezett halfilé wok zöldségekkel
csöben sült brokkoli ,karfiol
grillezett zöldsége. padlizsán ,cukkini,paradicsom ,gobma így együtt
natur szelet
grilezzett hal wok zöldségekkel
lazac fasirt
Mexikóis csirkemellragut pl. zsiradékon dinsztelt hagymán megforgatod a csíkokra vágott csirkehúst és fehéredésig párolod fedő alatt. utána egy kicsit lepirítod, és hozzáöntesz egy 450 gr-os mexikói keveréket fagyosan.Sózod, borsozod ízlés szerint.
ha a zöldség is puha, főzőtejszínnel, vagy tejföllel még dúsíthatod, de, ha fogyis vagy, akkor simán is finom, a barnarizzsel.
zöldfűszerekkel nagyon jól lehet variálni az ízét.
pl bazsalikom, kapor, majoranna, koriander, kinek mi jön be.
egy marék gombával is lehet még fokozni az ízeket.
Különböző zöldségeket összedarabolnék, megpárolnám, fűszerezném, aztán a zöldségragut összekeverném a kész rizzsel.
Én ilyesmit csináltam múlt héten, csak egy kis csirkemellet is tettem bele, paradicsomból, cukorborsóból, szárított paradicsommal, sóval, borssal, petrezselyemzölddel fűszerezve.
zöldséges rizottó
húsgombóc rizzsel, sajtmártással
csirkemell pörkölt rizzsel amit feldobhatsz pl mexikói keverékkel
tepsis rakott rizs-egy sor főtt rizs, majd rá egy sor mexikói keverék, ráfekteted a sózott csirkemellet majd borítasz rá egy egy kis joghurtot végül reszelt mozzarella-nagyon finom, diétás ebéd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!