Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Jó lesz így a "rizottó"?

Jó lesz így a "rizottó"?

Figyelt kérdés

A hagymát, zöldségeket kicsit átpirítom kevés olajon, beleteszem a rizst, azt is átforgatom, majd felöntöm vízzel, fűszerezem, ha már kicsit elkezdte beszívni a vizet öntök hozzá egy kis tejszínt, amitől lágyabb lesz gondolom.

Jó lesz így??


2010. ápr. 12. 16:16
 1/7 A kérdező kommentje:
senki...??na jó, elkezdem, aztán meglátjuk....
2010. ápr. 12. 16:53
 2/7 anonim ***** válasza:
Odáig tökéletes, hogy átforgatod a rizst a zöldséges olajon. A rizottó nem vízzel készül, hanem alaplével. Zöldség, vagy húsalaplé, mindegy. Az üvegesre pirított rishez 1 merőkanalanként adod hozzá az alaplevet. Beszívta, majd újból 1 merőkanál alaplé. Ezt így, apránként, állandóan kevergetve kell, amíg kásásra nem fő, mint egy tejberizs. Macerás, de ez a rizottó. Tejszín nem kell bele egyáltalán.
2010. ápr. 12. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
és akkor csalhatok úgy, hogy húsleves kockából főzők alaplevet?
2010. ápr. 12. 17:05
 4/7 anonim ***** válasza:

Persze, nyugodtan.

[link]

2010. ápr. 12. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
köszi:))
2010. ápr. 12. 17:13
 6/7 A kérdező kommentje:
nagyon jó lett, köszi még 1szer:)
2010. ápr. 12. 22:28
 7/7 anonim válasza:

Itt egy igen részletes leírás:

[link]

2010. ápr. 12. 23:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!