Tegyek-e a pizzatésztába tojást?
Szeretnék vastagabb, puha pizzát sütni, nem tudom, hogy tojással elérném-e, vagy felesleges.
ha tud valaki, vastag pizzatészta receptet, nagyon örülnék neki.
Ne tegyél,megkeményíti.
Keleszd tovább,vagy gyúrd kevesebb sikértatralmú lisztből.
Köszönöm szépen a válaszodat, valójában én is erre gondoltam, hogy esetleg keményíti, így vártam megerősítést, véleményt.
Sajnos csak BL55-ös lisztem van, (Aldis ) mindenhez jó volt eddig, csak a pizzám vékony és ropogós. Akkor megpróbálom a továbbkelesztést.
Mégegyszer köszi :)
Növeld a tészta hozzávalóinak a mennyiségét vagy ne nyújtsd ki annyira.
Ahogy én szoktam csinálni:
kb. fél kiló sima finomliszt, fél kocka élesztőt elmorzsolok benne, hozzáadok 2-3 mokkáskanál sót, 1-2 mokkáskanál cukrot, 2-3 evőkanál olajat és annyi langyos vízzel gyúrok belőle viszonylag lágy, könnyen kezelhető tésztát amennyit felvesz (ez kb. 2,5 dl körül mozog).
Nem kelesztem külön, rögtön nyújtom, megy a tepsire, rá a szósz és feltét és be az előmelegített sütőbe. Egy nagy tepsinyi pizzáról beszélek, ennek így kb. félóra kell, hogy megsüljön, és ezzel együtt a tészta is megkel. Elég vastag tésztája szokott lenni és egyáltalán nem nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!