A recept csak tojásfehérjét ír, (gyors bagett) de én sajnálom a tojást pazarolni. Bele tehetem az egész tojást? Milyen különbség lesz igy a tésztában?
Sok tojás kell bele? Mert ha nem, akkor a sárgájával megkenheted a tetejét sütés előtt.
Vagy lehet különböző nyalánkságokat készíteni sárgájából, nézz utána a neten.
Harmadik alternatíva, ha van kutyád, odaadhatod neki, imádják és jót tesz nekik.
Mivel nem ismerem a receptet, nem tudom, hogy mekkora különbséget jelent, ha belerakod az egészet, de nem hiszem, hogy elrontaná. Talán tömöttebb lesz kicsit a tészta.
Sok ételbe kell csak tojássárgája, én ilyenkor mindig lefagyasztom a megmaradt fehérjét, így ha a recept csak fehérjét ír, vagy nem feltétlen fontos az egész tojás, mindig van a fagyasztómban néhány tojásfehérje, amit tudok használni. Tudom, hogy ez most neked nem segítség, de a későbbiekben alkalmazhatod ezt a trükköt.
A kimaradt sárgájából én például majonézt csinálnék, és beledobnék valamit, amit a kamrámban, vagy a fagyasztómban találok, zöldborsót, kukoricát, krumplit, főtt tojást, céklát, halkonzervet, sonkát, sajtot, tésztát, stb. Csak a fantázia szabhat határt, és kész egy könnyű, laktató vacsora.
Sosem pazarolnék tojást, egy csomó receptembe sárgája kell, egy csomóba fehérje, sosincs gond...
Nagyon más a tészta, ha sárgája is van benne, inkább edd meg máshogyan.
Kevés tejföllel összekeverve gyakorlatilag pótolni lehet a tojás fehérjét. Így bármibe használható. ha lefagyasztod, akkor is kiengedve, tejföllel dúsítva, akár panírozni,, akár egy tésztás rakottast megkenni/összekeverni vele, tökéletes.
Ha a recept csak fehérjét ír, akkor csak azt használj, mert teljesen más a tészta a sárgájával együtt.
A sárgáját is lehet fagyasztani.
Pite tésztába pl csak sárgája kell.
Előttem már szóltak állatokról, nekem cicáim vannak (6 )
és imádják a tojást minden formában. A szőrükre hat igazán, mert szép fényes lesz bundijuk tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!