Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a különbség az erjesztett...

Mi a különbség az erjesztett ecet és a sima között?

Figyelt kérdés
Köszönöm.
2016. jan. 31. 12:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Minden ecet erjesztett,

Attól savas

2016. jan. 31. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
Max, más az alapanyag
2016. jan. 31. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:

Jó, de valamelyikre rá van írva, hogy erjesztett, valamelyiken ez nincs.

Uborkasaláta készítéséhez ki melyiket használja és hány %-os ecetet?

2016. jan. 31. 12:51
 4/13 anonim ***** válasza:
50%
Az erjesztett ecet cukros biológiai nyersanyagból ecetsavas erjesztéssel mikrobiológiai úton készített, alacsony koncentrációjú ecetsav oldat, ami a készítési körülmények miatt más összetevőket, etil-acetátot, egyéb aromaanyagokat és biológiai extraktumot is tartalmaz. A "sima" ecet vegyipari végtermék, szintetikusan előállított ecetsav, amit vízzel hígítanak, hogy étkezési vagy konyhatechnikai célra alkalmas töménységű legyen.
2016. jan. 31. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, érthető.
2016. jan. 31. 13:11
 6/13 A kérdező kommentje:
Melyiket használjátok uborkasalihoz? Tudom, mindenki mást, de mégis...
2016. jan. 31. 13:11
 7/13 anonim ***** válasza:
6%-os fehérbor ecetet.
2016. jan. 31. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:
Megnézem. Még soha nem is hallottam erről. köszönöm.
2016. jan. 31. 18:36
 9/13 A kérdező kommentje:
Érdeklődni szeretnék még, hogy a 4-es válaszoló %-át miért húztátok le? Mi nem jó a válaszban?
2016. jan. 31. 18:39
 10/13 Phoney ***** válasza:
100%

A „sima” ételecet sem szintetikus ( [link] ) A szintetikus ecetsavat ugyan lehet étkezési célokra használni (étkezési ecetsav), de nem lehet ételecet néven eladni.


Az erjesztett azt jelenti, hogy csak erjesztéssel készül. Borból, almaborból, rizsborból, tehát mindig valamilyen erjesztett alkoholos italból, ecetes erjedéssel. A „sima” ételecetnél viszont az alkoholos erjedés után finomszeszt desztillálnak az alapanyagból, és abból erjesztik az ecetet. Ez azért jó, mert így olcsó alapanyagokból (általában répamelaszból vagy kukoricából) is lehet megfelelő ízű ecetet készíteni.


A kettő között tehát csak annyi a különbség, hogy az erjesztettnél nem finomítják az alkoholt. Az alkoholos italoknál se azt jelenti az „erjesztett ital”, hogy a többi nem erjesztéssel készül, hanem azt, hogy az *csak* erjesztéssel készül, lepárlás nélkül.

2016. febr. 17. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!