Mi a különbség az erjesztett ecet és a sima között?
Minden ecet erjesztett,
Attól savas
Jó, de valamelyikre rá van írva, hogy erjesztett, valamelyiken ez nincs.
Uborkasaláta készítéséhez ki melyiket használja és hány %-os ecetet?
A „sima” ételecet sem szintetikus ( [link] ) A szintetikus ecetsavat ugyan lehet étkezési célokra használni (étkezési ecetsav), de nem lehet ételecet néven eladni.
Az erjesztett azt jelenti, hogy csak erjesztéssel készül. Borból, almaborból, rizsborból, tehát mindig valamilyen erjesztett alkoholos italból, ecetes erjedéssel. A „sima” ételecetnél viszont az alkoholos erjedés után finomszeszt desztillálnak az alapanyagból, és abból erjesztik az ecetet. Ez azért jó, mert így olcsó alapanyagokból (általában répamelaszból vagy kukoricából) is lehet megfelelő ízű ecetet készíteni.
A kettő között tehát csak annyi a különbség, hogy az erjesztettnél nem finomítják az alkoholt. Az alkoholos italoknál se azt jelenti az „erjesztett ital”, hogy a többi nem erjesztéssel készül, hanem azt, hogy az *csak* erjesztéssel készül, lepárlás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!