A rántott húst lelehet fagyasztani?
Ien,amíg nincs kisütve.
Kisütés után lefagyasztva,újrafelengedve,sütőben rásütve is élvezhetetlen(szóval nagyon nem finom),bár még ehető.
A kész rántott húst is le lehet fagyasztani, csak átsütés elött egy pillanatra vízbe kell mártani - kiolvasztani nem szabad. Ha így teszed forró olajba, akkor olyan lesz, mint frissen.
De ha van rá lehetöség, akkor panírozva, de sütés elött fagyaszd, úgy egyszerübb finomra sütni.
Előző,csak 30 éve főzök, senkinek nem volt oka panaszra eddig. Viszont szeretek frissen készíteni mindent,nem fagyasztott műszarokkal etetni a családom.
Amúgy nem érdekel a véleményed,de ha már ezt az epés megjegyzést nem bírtad magadban tartani,akkor ezt kaptad,ennyi.
OK, én viszont 49 éve - 10 éves korom óta - fözök naponta.
Az otthon fagyasztott, friss alapanyagokból készített ételeket viszont nem nevezném "fagyasztött müszarnak", ezek semmivel sem rosszabbak minöségre vagy összetételre, mint aznap fogyasztva, amikor készültek.
(Mellesleg ételre ilyen kifejezést használni elég primitív dolog!)
Ha meg annyit sem tudsz, hogy a fagyasztás nem ront az ételek minöségén, akkor azért csak van valami baj a tudásoddal.
Mondjuk,tudom,mennyi kell egy négyfős családnak,vagy egy vendégseregnek is. Fel tudom mérni,ha 10 évvel kevesebb is a tapasztalatom. Sajnos én csak 8 éves korom óta főzök,mert apus megözvegyült. Gányolj le nyugodtan.
Ha te ebből azt szűröd le,hogy nem tudok főzni,sajnállak,mert egy általánosító,sőt,rosszindulatú ember lehetsz.
Kész, kisütött rántotthúst nem érdemes lefagyasztani, mert újra átsütve tovább szárad és nem finom, de mint más is írta ehető azért.
A frissen panírozott nyers húst viszont kiválóan lehet, kisütve teljesen jó az élvezeti értéke.
Én első körben egy fémtálcán egymás mellett fagyasztom le kőkeményre a szelethúsokat, majd utána teszem át kisebb tálcára,de már nyugodtan egymásra is pakolva, mert nem tapadnak össze,nem keletkezik pára, ami vékony jégrétegben szokott jelentkezni, ha még szobahőmérsékletűn zacskóznánk be.Akár 2-3 darabot is ki tudok venni, anélkül, hogy feszegetni kellene a húsokat.
Van, aki fóliát tesz a szeletek közé, de nekem ez tálcás előfagyasztás jobban bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!