Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Cseresznyéből lehet dzsemet...

Cseresznyéből lehet dzsemet készíteni?

Figyelt kérdés
2016. jún. 9. 13:02
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
persze, hogy lehet. Én mindig a Dr. Oetker Jam fix-ét használom 1:3 arányosat. És jól ledarálom a főzés előtt a gyümölcsöt, mert nem szeretem, ha darabos. De ez már abszolút egyéni ízlés dolga.
2016. jún. 9. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
75%
Lehet, de igen unalmas íze van. Kéne bele egy kis eper vagy meggy, ami feldobja. Én is zselésítővel rakom el.
2016. jún. 9. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Persze, lehet. Darabosat is, csak akkor főzd kicsit tovább a cukorral, és csak a legvégén kavard bele a sevés cukorral elkevert zselésítőt.
2016. jún. 9. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Amiből pálinkát lehet, abból lekvárt is. Egyébként valóban fel kéne dobni minimális más gyümivel is, mert magában elég snassz. Tegyél hozzá epret, málnát :)
2016. jún. 9. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm, nagyon jó ötlet vegyíteni más gyümölccsel hogy finomabb legyen. Én is dzsem fixxel gondoltam és a főzéssel vagy darálással esetleg turmixolással javítani a darabosságán... 😊

Esetleg meg tudná mondani valaki, hogy hozzávetőlegesen mennyi üveggel készüljek gyümi/ üveg arányban?

2016. jún. 9. 13:58
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem csak cseresznye volt itthon, mással nem tudtam vegyíteni, viszont belecsavartam egy citrom levét, az javított a jellegtelen ízén.
2016. jún. 9. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

50-90% szokott lenni a gyümölcstartalom.

Kèrdès mennyit akarsz kèszíteni? Ha 1 kg. dzsemet akkor 50-90 dkg. Közötti mennyiségre van szükséged gyümölcsből.

2016. jún. 9. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Lehet. A gyümölcsökből általában mindből lehet. Főleg a cseresznye és a meggy az ami nagyon értékes. Az élelmiszeripar egyik közkedvelt alapanyaga.


Pálinkaként is nagyon finom, viszont mivel az üdítőipar és egyéb élelmiszeriparágak a nagy részét felhasználják, így a pálinkafőzdékbe nem igazán jellemző. De előfordul.

2016. jún. 12. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!