Hogy lehet azt tésztáknál megoldani, hogy amikor kifőzöm, edénybe teszem őket leszűrés után és lefedem légmentesen, ne ragadjanak össze?
Figyelt kérdés
Tehát a tésztát kifőzöm sós-olajos forró vízben. Vegyünk spagettitésztát, kifő, leszűröm folyó hidegvíz alatt szűrőben, aztán lecsepegtetem róla a vizet, majd a szűrőből azonnal beleöntöm egy bármilyen edénybe/tálba/tányérba, amit lefedek egy másik tányérral/tállal, hogy ne száradjon ki.
Mégis, amikor fél nap múlva, amikor szeretném tálalni, össze van állva.
Pl mint ezúttal is, 30 dkg tésztát 3 liter vízben főztem ki, kb 1 dl olajjal és 1 erős csipet sóval.
Miért van az, vajon, hogy amikor légmentesen próbálom zárni, a normálisan "képlékeny" tésztát, pár óra múlva a légmentes környezetben összeáll?
2016. jún. 9. 00:32
11/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ! Több ellentmond egymásnak, de csak-csak sikerül majd valami jó megoldást kidolgoznom magamnak a segítségetekkel :)
2016. jún. 30. 14:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!