Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit csináljak, hogy a mézeskal...

Mit csináljak, hogy a mézeskalácson a tojáshab megkeményedjen? Már 1 napja áll és mégis ragad. Ha nem lehet vele kezdeni semmit akkor, hogyan csomagoljam el, hogy ne ragadjanak egymáshoz?

Figyelt kérdés
2010. dec. 20. 15:37
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Tedd be sütőbe 50 fokra, és fél-1 órát szárítsd, meg fog keményedni.

A jövőre nézve meg íme egy tökéletes, gyorsan száradó tojáshab:


Ezt együtt felvered habverővel:

1 db tojás fehérje

250 gr porcukor

2010. dec. 20. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim válasza:
Előző! Köszi a tippet, tavaly nekem is ez volt a gondom, de akkor ebben az évben így csinálom, hogy tuti jó legyen:) megy a plusz:)
2010. dec. 20. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
1 tojásfehérjéhez 1/4kg porcukor? Nem túl sok az?
2010. dec. 20. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem túl sok. :) De egyébként egy sokkal egyszerűbb módszer:

A tojásfehérjét kézi habverővel kicsit vered pár csepp ecettel, vagy citromélvel (csak azért kell, hogy szép fényes legyen) és folyamatosan adod hozzá a porcukrot, addig, amíg már nagyon sűrű, nehezen keverhető dolgot fogsz kapni.

2010. dec. 20. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!