A cukormáznak (mézeskalácson) mikorra kell megszilárdulnia?
Figyelt kérdés
2009. dec. 5. 09:51
1/7 anonim válasza:
Fél óra. Bár én főzött habot teszek rá. Ha nem főzöd kb 1 nap.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Ez nem főzött, dr.Oetker-es mézeskalács sütis csomagban volt, csak tojásfehérjét kellett hozzá rakni, és felverni. Tegnap délután csináltam, de még puha. De akkor ezek szerint van rá esély hogy megkeményedjen...
2009. dec. 5. 10:37
3/7 anonim válasza:
Kicsit OFF, de megkérdezném, milyen a főzött máz? Ez rajzok készítésére is jó, vagy ez olyan, amivel be kell vonni a mézeskalácsot? Én olyat keresek, amivel szépen lehet rajzokat készíteni.
4/7 anonim válasza:
Az arányokat nem tudom mert sosem mértem, de porcukor és tojásfehérje kell hozzá csak! 1 toi fehérje elég egy nagy nyújtódeszkányi, kb 3 tepsinyi sütikéhez,mintázva, vagy teljesen bemártva. Az állag akkor jó ha már " elolvadt" a porcukor, nem szemcsés! És meglátszik a habverővel formázott minta, vagyis nem símul el :)! A doktor oetkereset próbáltam, de tettem még hozzá cukrot, mert mindenhol más a tojás nagysága, stb. A rossz, híg máz is megszilárdul karácsonyig!!!
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mégegyszer. Mikulás csomagba szerettem volna tenni szülőknek, de akkor maximum Karácsonyi ajándék lesz belőle :)
2009. dec. 5. 11:24
6/7 anonim válasza:
csak 2-3 tojásfehérje és porcukor kb 35 dkg, hogy jó keménnyé váljon. Ezt kézi habverővel gőz főlött fel kell verni. (lábasba víz, és egy fém keverőtálban a máz és akkor jó amikor már fényes és fehér lesz)
7/7 anonim válasza:
Ja és mi ezzel rajzolunk a mézeskalácsra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!