Milyen köretet készítsek rizsből, ha már unom a párolt/pirított/zöldséges rizst?
Tojásos rizs? Kínaiban szoktak adni köretnek és marha egyszerű elkészíteni.
Megpárolod a rizst, majd közepes lángra visszarakod, felütsz 2-3 tojást azt gyorsan elkevered és folyamatos kevergetés mellett addig sütöd, amíg a tojás kemény rántotta nem lesz. Pirított zöldséggel lehet bolondítani, esetleg egy kis szójaszósszal, ha thai beütést szeretnél. Finom, gyors és laktató. Köretnek és főételnek is szoktam fogyasztani.
Illetve van a rizottó és rizseshús is.
Curryvel, kurkumával, teljesen más ízt, színt érsz el,érdemes kipróbálni.
És persze a zöldségfélék tárháza kifogyhatatlan.Spárga, brokkoli,cukkini,, édesburgonya, gomba... stb.
Ez érdekes nekem, mivel a feltétnek kell szórakoztatónak lenni, a rizs lehet unalmas. De mások vagyunk, ami nem baj.
Első körben még a rizsfajtákkal is lehet játszani, jázmin, némi vadrizs, barnarizs ezek eleve mások, mint egy sima olcsó fehér rizs.
S persze készíthetsz rizottót, millióféle zöldség belekeverhető, répa, borsó, gomba, bambuszrügy...
Nekem a rizs sokszor egytálétel, szintén zöldségekkel, valamint szójaszósszal, esetleg paprikakrémmel.
A kurkumától szép sárga lesz a rizs s ízesít is eme fűszer, de én inkább curryt vagy dahlt készítek a rizs mellé, úgy tűnik számomra tökéletesnek. Végülis ezt meg lehet tenni akkor is, ha van feltét, kevesebb dahl megy a rizsre s ahhoz eszed a feltétet. Ha ez nem túl bonolyult, de mivel kevés kell a szószféléből, többször eheted.
Speciel én tojással, kis olajos maggal elkeverve, mikróban percek alatt elkészítve is nagyon szeretem a rizst, de a párom konkrétan utálja (pedig ő a nagy rizses), nem tudom, mások hogy állnak az ilyesmihez. Zsírban sütve még nem próbáltam effélét, az első hozzászóló ötletet adott :)
A sajtos rizsgombóc is isteni finom. Főtt rizs,tojás, fűszerek, reszeltsajt, formázható legyen massza.Füstöltsajttal még finomabb. panír, és gyorsan aranybarnára sütni.
Ez is mártásokkal, paradicsomszósszal, (kecsappal ) vagy egy tál friss salátával önálló kajaként is megállja a helyét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!