üdv! Zöldséges bablevest szeretnék készíteni, füstölt hússal ( oldalas vég ) hozzávalók, elkészítés? Annyit tudok h a babot be kell áztatni .
Ahogyan én készítem:
1. Valóban a babot előző este beáztatom
2. Előző este a (házi füstölésű) húst is beáztatom, ill. előtte átkapargatom, hogy a vastag füst-részt levakarjam
3. Felteszem főni a babot + kockára vágott füstölt sonkát, bele só, (ezt óvatosan, ki tudja a sonka mennyire sós??) babérlevél, egy fej vöröshagyma, egy-két gerezd fokhagyma = a hagymákat ha megfőttek, kiszedem kanállal, amikor még nem főnek szét teljesen!!!
4. Amikor a bab + hús félig megfőtt, bele a répa-gyökér-petrezselyem
5. Amikor készre főttek, paprikás rántást készítek, azzal is összefőzöm.
6. A tányérban aki akarja pici ecettel ízesíti!!!
Hasonlóan készítem, mint az első, de...
Általában csülökkel készítem. Előző este külön-külön beáztatom a babot és a csülköt. Először a csülköt főzöm meg, ha puha, kiveszem a főzővízből, és félreteszem. A füstölt lébe beleteszem a babot, szemes borssal, babér levéllel fűszerezem, SÓT NEM teszek bele (megkóstolom a végén, ha sótlan megsózom, de erre még soha nem volt szükség), fokhagymát és vöröshagymát dobok a levébe. Ha a bab félig megpuhult, bezöldségelem, és teszek bele lángolt-, vagy parasztkolbászt. Amikor minden puhára főtt, akkor egy hagymás-paprikás rántással berántom. A füstölt csülköt felkockázom, a kolbászt karikára vágom, így teszem a tányérokba, csipetkével és tejföllel tálalom.
Ha oldalas véggel készíted, azt teheted egyszerre is a a babbal a fazékba, nem nagyon különbözik a főzési idejük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!