Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Padlizsanbol valaki, valami...

Padlizsanbol valaki, valami jol bevalt egyszeru receptet?

Figyelt kérdés
Esetleg rizs vagy burgonya hozza ?
2016. jún. 6. 13:29
 1/10 Trafó1 ***** válasza:
0%

A padlizsán az a gyümölcs/növény amelyik van de nemigazán szereted vagy akarsz vele kezdeni valamit, én lecsóba szoktam tenni belőle, valaki krémet csinál vagy kínjában megtöltik mint a tököt, de akár ki is ránthatod.

Szumma-szummarum nálam egy kategóriába van a brokkolival és a spenóttal, tudom, hogy létezik , de minek.

2016. jún. 6. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Apróra vágott paradicsommal, paprikával, fokhagymával, rozmaringgal töltve isteni. Mellé jó a rizs, joghurtos öntettel.

Készíthetsz krumplis-padlizsános tepsis ételt is.

2016. jún. 6. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

Gyakran csinálok töltött padlizsánt. Kivájom, besózom, és megtöltöm azzal, ami éppen van itthon. Akár maradék pörköltet, lecsót, felvágottat is fel lehet így használni, vagy készítek egy darált húsos, rizses tölteléket. Köret sem kell hozzá, már benne van.

Vagy valami rakottast készítek, dzsuvecset, muszakát.

De nagyon szeretem a padlizsánkrémet pirítóssal vacsorára.

2016. jún. 6. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
14%

A padlizsán a tökfélék családjába tartozik, tehát lehet rántani, vagy tökpörköltet készíteni belőle.

- Volt, amikor felkockáztam, és rántotta alá először megpároltam.

- Valahol olvastam, hogy kb. 2 cm vastagra szelve, üres tepsibe rakva, először kisütni belőle a vizet, majd mint a pizza alapot, megpakolni minden féle jóval

- Ha átsütötted, kikaparod a hajából, összeturmixolod vajjal, tejföllel, fűszerekkel, zöldhagymával, stb. és kenyérre kenhető

2016. jún. 6. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
padlizsán -> padlizsánkrém + pirítós + friss citromlé a tetejiröh'
2016. jún. 6. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Csak egy kis pontosítás : a padlizsán nem a tökfélék családjába tartozik, hanem- bármily hihetetlen- a burgonyafélék családjába. Maga növény is pont úgy néz ki, mint egy bokor krumpli. A kártevője is ua., vagyis a krumplibogár.

Nagyon sok finom étel készíthető belőle, ahogy már írták, töltve, rántva, sütve, salátának, szendvicskrémnek is finom alapanyag.darálthússal, rizzsel lerakva, tejföllel vagy akár anélkül is isteni a rakottpadlizsán.

lecsósan is szeretjük, Mind a rizs, mind pedig a krumpliköret illik hozzá.

A mediterrán konyha szinte elképzelhetetlen nélküle.

ha több receptet akarsz, a neten rengeteget találsz, itt lehetetlen lenne mindet felsorolni.

2016. jún. 6. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Tepsis tejfölös padlizsán: [link]


Nagyon finom :)

2016. jún. 6. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

4-es vagyok!

Valóban rosszul írtam, és a padlizsán nem a tökfélék csoportjába tartozik!


De ettől függetlenül, ami elkészítési lehetőségeket felsoroltam, azok még "jól bevált, egyszerű receptek"!


Sajnálom, hogy e tévedés miatt már az egész válaszomat lenulláztátok!

Akinek nem tetszik egyik változat sem, annak nem kell megcsinálnia!

2016. jún. 7. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Kijavítottalak, de nem pontoztalak le. Tévedni emberi dolog, a receptek pedig valóban jók, amiket írtál.

A lepontozások már csoportosan folynak, sajnos...

2016. jún. 7. 09:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Igen, szerintem is "bandába verődve" döntik el, kinek a válaszait minősítik le vagy éppen fel!!!

És teljesen mindegy, hogy abban a válaszban lényegileg mit írtak! Ők szórakoznak!

De hogy nem lehet ezeket az embereket kiszűrni, kiszórni??

2016. jún. 7. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!