Egyszeru magyar suti recept?
ZSERBÓ
2 dkg élesztőt 1.5 dl langyos tejben egy kiskanál cukorral felfuttatunk.35 dkg lisztet 20 dkg margarinnal elmorzsolunk.Hozzáöntjük a megkelt élesztőt,5 dkg cukrot egy tojást és jól összedolgozzuk.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk.Kinyújtjuk.
Az első lapot beletesszük a tepsibe, baracklekvárral megkenjük,és megszórjuk porcukorral elkevert darált dióval.
Ráhejezzük amásik lapot ismét kenünk,szórunk.
A haradik lappal befedjük.
A tetejét villával megszurkáljuk és egy órát kelesztjük.
Előmelegített sütőben közepes lángon sütjük.
Ha kihült a tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be.
( Az én tepsim 37×26 cm)
A zserbó jó, de nekem az a tapasztalatom, hogy külföldön a dió annyira nem népszerű és sokan allergiások rá.
Én pitét csinálnék, meggyeset ha van meggybefőtt vagy almásat. Csináltam már buktát az ízlett nekik, de az nem túl különleges (de könnyű megcsinálni).
Rizskoch! A tetejére egy kis vanília-pudingot.
Ha egy üveg meggy-befőttet leszűrsz, a lisztbe-forgatott meggyet belekavarod és úgy sütöd meg, akkor a gyümölcs nem fog leülni a rizskoch aljára!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!