Hogyan osztanátok be egy hétre 10 ezer forintot két főre?
két felnőttről van szó, 7 napig szükséges reggeli + vacsora, szombat vasárnapra pedig ebéd is.
liszt, olaj, fűszerek, 10 tojás ami van itthon.
Kedves 69%- os ha ettél volna életedben zabkását, tudnád hogy nagyon laktató és tápanyagdús étel rengeteg ásványi anyaggal. Mivel lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz hosszú ideig laktat.
Régebben nagyon jellemző volt a kása reggelire a parasztok, földművelők köreiben pont ezért is.
szitu ugyan az, mint Nálatok, fizikai munkát végez a Párom, és 10 rugó van egy hétre, olaj, fűszerek, tojás kerül... csak itt 4 gyerek is van mellé :-D
Nehéz olcsó és laktató kaját kitalálni...
Én csirke szárnyat szoktam venni, 600 pár forint kilója, egy kiló két evés két felnőttnek. Ebből tudsz csinálni sültet, pörit, megfőzheted levesnek és utána a javát átsütöd sózva-borsozva, vagy kirántod. Mellé fél kiló pároltrizs két napra elég.
Régen csináltam sokat hamis kirántottat (van aki sült nokedliként ismeri és van aki hamishúsként: tojás, liszt, só-vagy ételízesítő- ,nokedli állagúra keverve és kisütve zsírban/olajban) , kirántott párizsit- ezt törtkrumplival, sült krumplival, rizssel tudod tányérra rakni...
Kedves 73 %-os . 600.- pár forintért akciósan már csirkecombot is lehet kapni, alsót,-felsőt, néha egész combot is.Fél kiló fagyos csirkemáj csaknem mindenhol 200 ft körül van. Ebből is lehet kiadós kaját készíteni, házi májpástétomnak is kiváló alapanyag.
Csak annyit akarok kihozni belőle, hogy ezek sokkal húsosabb részei a csirkének, mint a szárnya. Persze, ha kimondottan a szárnyat szeretitek, ekkor nem szóltam semmit :)
Tudom sokan vannak csirkerkeszárny imádók, de, nincs is bajom vele, csak a gazdaságosságot próbáltam érzékeltetni, ha valakinek hasznára válik.
Kedves "előttem szóló"!
Tudom, hogy vannak húsosabb részei, de azért csirkeszárnyazok, mert az kiadósabb. Nézz meg 1 kg combot és 1 kg szárnyat. Vagy csirkecomb farrésszel: elég húsos,de 3 darab esik egy kilóba.
1 kg csirkeszárnyat egyszer megszámoltam: 16 db esett. Kisebb "falatok", tudom, de nálunk 6 főre jobban megéri a szárnyát venni, mint a combot, ezért tanácsoltam a Kérdezőnek is a szárnyas ezen részét. :-)
De most hogy így írok: a köröm sem drága portéka, és nagyon jó pörköltet lehet főzni belőle, egy kis krumplival. (legalább is az én párom szereti...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!