Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Finom, bevált, darált húsos...

Finom, bevált, darált húsos recepteket osztanátok meg velem?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 7. 18:00
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Tojással töltött darált hús, de nem Stefánia vagdalt. Röviden így írhatnánk le a tojással töltött húsgolyók receptünket. A főtt tojással, esetleg fürjtojással töltött húsgolyó egyszerűen és “partiképesen” elkészíthető: muffin sütőformában sütjük és muffin papírban tálaljuk. Akár előre elkészíthető, vagy a sütési fázisig előkészíthető, így kiváló vendégváró. Gyerekzsúrra is ideális..


Hozzávalók:


*

12 db főtt fürjtojás vagy 3 db tojás

*

1 szikkadt zsemle

*

1-2 dl tej

*

1 hagyma

*

1/2 kápia paprika

*

40 dkg (vegyes) darált hús

*

1 tojás

*

1 ek dijoni vagy 2 ek normál mustár

*

só, bors, petrezselyemzöld


Elkészítés:


1.

A zsemlét áztassuk be a tejbe. A hagymát vágjuk apróra, kevés olajon dinszteljük meg. A paprikát vágjuk apró kockára, aprítsuk fel a petrezselyemzöldet.

2.

A darált húst dolgozzuk össze a kinyomkodott zsemlével, adjuk hozzá a tojást, mustárt, ízesítsük sóval és borssal. Adjuk a masszához a petrezselyem felét, és a paprikát (1 ek paprikát tegyünk félre.) A masszából kézzel formáljunk golyókat (12 db legyen), ezek közepébe tegyünk egy-egy fürjtojás vagy negyedelt főtt tojás darabot. A masszát kézzel jól dolgozzuk (nyomjuk) össze a tojások körül.

3.

A húsgolyókat tegyük kevés olajjal kikent muffin sütőforma mélyedéseibe, szórjuk meg a maradék paprikakockákkal. 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. Az utolsó 10 percben óvatosan megforgathatjuk a golyókat, hogy szép egyenletesen süljenek meg.

4.

Sütés után tegyük papír kéztörlőre. Tálaljuk muffin papírban, a maradék petrezselyemzölddel megszórva, zöldfűszeres mártogatóssal.


Tipp: a tojással töltött húsgolyók hidegen is nagyon ízletesek, fogyaszthatjuk péksüteménnyel, de (bármilyen zöld, vegyes, majonézes) salátával, pl. tormás krumpli salátával is. Ha éppenséggel majonézes tojássalátával tálalnánk, a tojások helyett megtölthetjük a húsgolyókat olívabogyóval, vagy darabokra vágott ecetes uborkával. A masszát gazdagíthatjuk pirított (füstölt) szalonna kockákkal, apróra vágott és dinszelt fokhagymával, pirospaprikával is.

2009. ápr. 7. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A töltött paprika szinte megunhatatlan kedvenc a házias ételek között. Nem bonyolult az elkészítése, de kissé időigényes, ezért érdemes egyszerre akár dupla adagot is készíteni, ha van elég nagy edényünk, és főként nyáron, a friss hazai paprikával. Az esetleges maradék adagokban lefagyasztható. Nem mellesleg, gyerekek kedvence is..


Hozzávalók:


*

40 dkg darált hús

*

125 gr rizs

*

1 tojás

*

1 doboz passzírozott paradicsom vagy 1 l paradicsomlé

*

1-1,5 l húsleves (instant)

*

5 db paprika

*

1 babérlevél

*

1 zellerzöld

*

1 hagyma

*

2 ek olaj

*

1 ek liszt

*

só és őrölt bors


Elkészítés:


1. A rizst megfőzzük.

2. A darált húst összekeverjük a főtt rizzsel és a tojással, sózzuk, borsozzuk. A paprikák tetejét levágjuk, a magokat és az ereket óvatosan kiszedjük.

3. A húslevest és a passzírozott paradicsomot vagy paradicsomlevet (összesen kb. 2 liter legyen) összeforraljuk, beletesszük a babérlevelet, zellerzöldet, és a hagymát. A paprikákat megtöltjük a töltelékkel, a maradék töltelékből gombócokat formálunk. Először a paprikákat, majd kb. 5 perc elteltével a gombócokat is beletesszük a paradicsomos lébe. Közepes tűzőn kb. fél órát főzzük.

4. A kész paprikákat és gombócokat kivesszük a paradicsomos léből. 2 ek olajjal és 1 ek liszttel rántást készítünk, lehúzzuk a tűzről és felöntjük 2 dl vízzel. Elkeverjük, és a paradicsomlevet ezzel besűrítjük. A babérlevelet, zellerzöldet és hagymát kivesszük, ízlés szerint fűszerezzük, és a paprikákat és a gombócokat visszatesszük a mártásba.


Tippek:


*

Rántás helyett készíthetjük hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel is.

*

A töltelékhez használhatunk zacskós rizst, ennek súlya általában 125 gr. Ezzel rövidíthetjük és egyszerűsíthetjük a főzést.

*

A töltelékhez használt darált hús legyen vegyes, de lehet pulyka, vagy akár húsmentes töltelék is. Utóbbi esetben keverjünk a rizshez szeletelt és párolt gombát; még különlegesebb lesz a töltött paprika vegetáriánus változata, ha vadrizzsel készítjük (a paradicsomos mártáshoz használjunk zöldséglevest).

*

Fenti adag 4-6 főre elegendő.

2009. ápr. 7. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Darált húsos tekercs recept

Kategória:

Húsételek


Hozzávalók:

50 dkg darált sertéshús

2 darab tojás

2 evőkanál zsemlemorzsa

3 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

bors

majoránna

zsír a tepsi kikenéséhez

Töltelékhez: 4 darab tojás

1 pár virsli

1 darab olajos pirospaprika

1 darab ecetes uborka


Elkészítés:

A hagymát vágjuk apróra és pirítsuk meg.A darált húshoz adjuk hozzá a tojásokat, a zsemlemorzsát, a majoránnát, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát és a pirított hagymát.Az alapanyagokat alaposan keverjük össze, így a fasírthoz hasonló állagú masszát kapunk.A tojásokat üssük fel, sózzuk kicsit, majd olajon süssük meg.A húsos masszát nyújtsuk szét, kenjük rá a sült tojásokat, tegyük a közepére a hosszúkásra szeletelt virslit, uborkát, és az olajos paprikát.Tekerjük fel a húsos masszát, aztán tegyük egy zsírral kikent tepsibe.Előmelegített sütőben süssük meg, majd szeleteljük.Burgonyapürével tálaljuk.

2009. ápr. 7. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Darált húsos rakott krumpli


40 dkg héjában főtt, karikákra vágott burgonya, 1 fej lilahagyma, 30 dkg darált hús, 2 kemény tojás, 3 nyers tojássárgája, zsemlemorzsa, szárított petrezselyem, 1 tk. majoránna, 4 dl tejföl, só, bors, vaj

A darált húst 2 tojássárgájával, sóval, borssal, petrezselyemmel, majoránnával összegyúrni, plusz beletenni annyi zsemlemorzsát, hogy ne legyen túl lágy. 2 dl tejfölt, 1 tojássárgát és sót összekeverni. A tepsit kivajazni, beszórni morzsával és bele a rétegek a köv. sorrendben: burgonya, darált hús, tojásos tejföl, burgonya, kemény tojás karikák, tojásos tejföl, burgonya, darált hús, burgonya, tojásos tejföl. Megszórjuk lilahagymával, majd rá a maradék sima tejföl. Előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük (az elején lefedve).

2009. ápr. 7. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Shepherd's Pie


csinálsz jó sok krumplipürét tepsidnek megfelelően.

A darált húst felrakod pörköltös alappal legyen szaftja de ne sok.Ízesíted fokhagyma, bors, húsvarázs, ami a szád íze.

Ha kész van a húst a tepsi aljába öntöd, rá a krumplipürét szétegyengeted és margarin darabkákat raksz rá!Sütőben addig sütöd, amíg piros nem lesz a krumpli rajta! Sajtot is reszelhetsz vagy tehetsz a krumpliba!

Jó étvágyat!

2009. okt. 31. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!