Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kirándulás ételallergiákkal....

Kirándulás ételallergiákkal. Szerintetek hogy oldjam meg?

Figyelt kérdés

A hónap közepén fogunk elmenni barátokkal egy hosszú hétvégére, kajálást pedig valószínűleg teljesen spontán oldjuk meg, amit kapunk boltban, vagy amilyen éttermet-pizzázót találunk.

Én viszont kicsit nehezített pályán mozgok, mert alapjáraton vegetáriánus vagyok, amivel nem is lenne baj, csak mellé nemrég derült ki, hogy laktóz -és gluténérzékenységem is van, valamint a gyomorsavam is túltermelődik. :D Otthon persze meg tudom oldani magamnak, hogy legyen mit enni, de kirándulni nem voltam még így... Tablettákat nem próbáltam, és attól kicsit félek... Szerintetek?

2016. jún. 5. 12:19
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a te esetedben érdemes lenni előre tájékozódni, és nem teljesen a spontán helyzetre bízni a dolgot, mert elképzelhető, hogy akkor éhen maradsz. Nézz körbe, hogy a hely, ahova mentek, milyen lehetőségeket kínál, a környéken milyen éttermek/kajáldák vannak, ezek közül melyik az, amelynél gluténmentesen tudsz étkezni. Ezen kívül a boltba járásnál szerintem tudsz válogatni magadnak kaját :)
2016. jún. 5. 12:28
 2/6 anonim ***** válasza:
26%
Vidéken ilyen vega-laktózmentes-gluténmentes éttermet garantáltan nem fogsz találni. Répa, paradicsom, stb. viszont minden boltban van. Valószínűleg azt fogsz rágcsálni, mást nem nagyon tudok elképzelni.
2016. jún. 5. 13:01
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Az elsővel maximálisan egyetértek.

Ha lesz hűtő a szálláson, akkor erősen javasolnám neked, hogy a reggelit,vacsit vidd magaddal az étrendednek megfelelően.

2016. jún. 5. 13:02
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ja, amúgy a lecsó egy szuper kirándulós kaja, mindenki szereti és lehetetlen elrontani: javasold hogy főzzetek lecsót az egyik napon.
2016. jún. 5. 13:03
 5/6 anonim ***** válasza:
73%
A paradicsom nagyon savasít
2016. jún. 5. 13:57
 6/6 anonim ***** válasza:
22%

A pizza-tésztákat süsd meg otthon, és lefagyasztva, jégakku közé rakva tudod 1-2 napig magadnak beosztani, a szálláson ha lesz mikró, ott rápakolod a friss zöldségeket, és kész a vacsid!!!

Ha hosszú hétvége, ez általában 3 nap, akkor a fenti módszerrel 2 napra van kajád, a 3. napon étteremben az étlapról is tudsz olyan kaját választani, amely garantáltan jó lesz neked: sült krumpli, petrezselymes rizs, szólni kell a pincérnek, hogy semmi lisztet, egyéb dolgot ne tegyen rá...

találkoztak ők már ilyesmivel, sok étteremben már külön étlap is van, hasonló kínálatokkal

2016. jún. 5. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!