Alsó csirkecombot hogy süthetek serpenyőben vagy wokban?
Van alsó csirkecombom, de fogalmam sincs hogy kéne ezt megsütnöm, mivel ami van jénaim fogalmam sincs hogy bírja-e a sütőt, vagy hány fokot, meg vannak ilyen nagyon lapos és nagyon széles vas sütő"tálcák" kis pici mélyedéssel csak.
Nemrég költöztem külön családtól, és most kezdek tanulni főzni :D
Előre is köszönöm a segítséget!
23/F
A jénai fogja bírni, ne aggódj. Vajazd ki, a csirkét fűszerezd be, só, bors, opcionálisan mustár, szerecsendió, majoránna stb. tedd bele a combokat, fedd le, ha van fedője, ha nincs, akkor alufóliával, ez esetben önts alá ujjnyi magasságig vizet is. Mehet be 180 fokra. Egy óra múlva szedd le a tetejét, locsolgasd meg kanállal a levével, és pirítsd meg.
Ha van teteje a jénainak, az is jó megoldás, ha kicsontozod, leszeded a bőrét, besózod. Felvert tojásba beforgatod a filéket, utána reszelt sajtba forgatod, és egymásra halmozod a jénaiban. A végén öntsd le tejszínnel, hogy ellepje. Mehet a sütőbe egy órára 180 fokra szorosan lefedve.
Serpenyőben, vokban inkább filézve, felaprítva sütném. Kicsontozod, és a színhúst kockákra vágod. Hevísd fel az üres serpenyőt, amikor forró, mehet bele a zsiradék, majd azonnal a húsok is, hogy kapjanak egy kis kérget, amikor kicsit átsültek, kifehéredtek, megpirultak, kezdődhet a móka. Mehet hozzájuk zöldség - mirelit is -, összerottyantod. Tehetsz rá tejszínt is, ha híg, akkor egy tojássárgája óvatosan belekeverve besűríti, és ráteheted pl. kifőzött tésztára, de rizzsel is eheted.
Elsőre én egészben sütném az ALSÓcombot, néhány helyen a bőr alatt csontig beszúrva, ahogy az első írta.
Mire kicsontozod, lebőrözöd, alig marad belőle színhús, ráadásul az inakkal is meg kell küzdened.
Félreértés ne essék, teljes mértékben méltányolom a második válaszoló minden sorát, de inkább felsőcombból, majd amikor azt veszel. Abból valóban marad filézhető színhús a kicsontozás után.
Igen, én is ugyanígy vagyok vele, nálam is kötelező a kicsontozás :D a csontokból pedig mindig főzök egy jó alaplevet, ami levesekhez, pörköltfelöntőlének jól jön.
Ha akkor épp nem kell, akkor fél literes üdítős flakonban megy a fagyóba.
A recepted nekem is nagyon tetszik.
üdv:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!