Mi volt az eddigi legnagyobb konyhai bakid?
szia! én is kezdő haziasszony voltam, amikor az első töpörtyűs pogácsát csináltam szakácskönyvből.ugy azt írta, hogy az élesztőt tejben fölfuttatjuk, amit én úgy értelmeztem, hogy fölforraljuk.gőzöm nem volt, ,mi az, hogy fölfuttatjuk. no az én pogácsám olyan lett, mint a kőszikla, de azért becsülettel megette a család.
utána anyukám elmagyarázta az élesztőfuttatás technikáját,azóta nincs ilyen problémám.
:))) Hát igen, néha érdekes dolgokat csinál az ember... Jót mosolyogtam mindegyiken:)
De jöhet még, ha gondoljátok.
Az élesztőfelfuttatás nekem sem ment elsőre, mi is sziklakeménységű sütit ettünk...
hello! már egyszer leírtam valakinek, de veled is megosztom, nálam a csúcs volt, mikor sütőpor helyett
egy zacskó piros tortazselét szórtam a lisztre.Jha kérem a T-gazdaságos egyencsomagok....
na szia
Én rengeteg hülyeséget csináltam:)
Bundás kenyeret akartam sütni, de nem tettem elég olajat alá, és szó szerint ráégett az olaj a serpenyőre, mert úgy emlékeztem, h forró olajba kell a kenyeret:) Mikor már picit füstölt, sejtettem, h valami nem okés:)
Sütöttem szalonnát, ottfelejtettem, a szomszéd szó szerint rám törte az ajtót, azt hitte, h ég a lakás, mindeközben én csücsültem a kádban:)
Csináltam rakott husit sütőben, dupla annyi húsból, mint a recept írta, gondoltam abból baj nem lehet, ha több a hús, konkrétan kifolyt az egész a sütőbe...
Sült csirkét sütöttem, meg akartam fordítani a tepsit, de spóroltam a konyharuhával, megégettem a kezem, és a forró zsír belefolyt a sütőbe, ami azonnal lángra kapott. Két gomb a tűzhelyen azóta kissé fekete:)
Sütöttem piskótát, mikor betettem a tepsibe kb 3 ujjnyi magas volt, mikor kivettem 2 ujjnyi, és míg hült összeesett egy ujjnyira:D Azt nyeszeteltem félbe, és töltöttem meg lekvárral:D
Pont tegnap sütöttem vajas pogácsát, kimaradt belőle a só!! Gyakorlatilag én eszem, a férjem szerint egyébként picit hal íze is van:D Pedig abban a tepsiben csak sütit sütök.
Egy időben a rántásom égett mindig oda, volt olyan, h rántott levest csináltam, és a negyedik próbálkozásra sikerült csak, a többit állandóan ki kellett önteni.
Édesanyám, a drága, (már fentről nevet rajtam,)
igyekezett mindenre megtanítani, én egyszerűen ilyen béna vagyok, de legalább lelkes...
utolsó válaszoló :D Te kb. olyan konyhatündér lehetsz, mint én :D Szinte magamra ismertem :D
Én képes voltam húslevest főzni úgy, hogy semmi fűszert nem tettem bele. Már a hús megfőtt teljesen, amikor feltűnt, hogy miért nincs ennek a levesnek "se íze, se bűze".
Ha főzök minimum egyszer mindig megvágom a kezem, ha nem akkor megégetem.
Rántott husit sikerült már szénné égetnem. Azt mondták az első oldalát fedő alatt süssem. Mire felemeltem a fedőt, már késő volt- nem kellett megfordítani..ment a kukába :D
Pogácsát is sütöttem már ... ha leesett volna az asztalról agyonütötte volna a macskát, annyira kemény volt.
De kezdek belejönni. Egyre többet sütök- főzök és napról-napra ehetőbb ételeket :D
17:28-as vagyok, igen, kb egy kategória vagyunk:D
Egyszer fánkot sütöttem, ugyanaz, mint nálad a rántott husi, fedő alatt szénné égett, azt mondták, így lesz szalagos :D
Egyszer krumplilevest főztem, krumpli nélkül, az szépen megpucolva ott ázott a tálban...
Bors helyett rengeteg köménymagot tettem a pörköltbe, elnéztem a zacskót:D
A másik kedvencem a rizs, ha megpirítom, tuti leég, mire elfő a víz, a zacskós pedig gusztustalanul ragacsos lesz, rizst mi már ezért egyáltalán nem eszünk.
hát régen nevettem ilyen jókat mint ezeket a történeteket olvasva.
szerencsémre én már gyerekkoromban is kis konyhatündér voltam, de azért 1-2 baklövést az évek során én is elkövettem.
a mustáros csirkéhez direkt dupla adag, viszont véletlen dijoni mustárt használtam. Tüzet okádott az egész család.
Egyszer a pizzát bent felejtetem a sütőbe. A sajt lefojott és elszublimált, a tészta szó szerint odakötött a sütő aljához, és a szomszéd örült dörömbölésére ébredtem, hogy dől a füst a konyhaablakunkból.
Egyszer paradicsomszószba oregánó helyett egy marék tárkonyt szórtam, fokhagyma por helyett meg fehér borsot. A szaga is fura volt, de egy óvatos kóstolás után repült a kukába.
A párom feltöltötte a sótartót cukorral. :)
Én elkezdtem főzni a becsinált levest, szépen befűszereztem, első kóstolásnál érzem, hogy sótlan.Raktam bele megint "sót".Még mindig sótlan.Hát akkor nosza, megint só.Végül kb.15 deka cukorral felturbóztam a levest, szidtam a magyar sót, hogy milyen rossz minőség...majd gondoltam csak megkóstolom én ezt a sót...Nem tudtuk megenni a levest, olyan édes volt :)))
na a pizzával én is remekeltem .életembe először vettem fagyasztott pizzát,de fogalmam sem volt róla, hogyan kell megsütni.gondoltam a a sütő rácsa erre kiváló lesz.
10 perc múlva megnéztem, hát gyerekek Salvador Dali szűrrealista órája ehhez képest lópikula volt.
amorf alakban folyott mindenfelé.
hát istenem... a tanulópénzt meg kell fizetni.
na hello
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!