Hogyan készíthetek otthon max.250 C°-os sütőben éttermi minőségű pizzát?
Sehogy.Az otthoni, az házi pizza, és sosem lesz olyan, mint egy valódi kemencében sütött.
Ettől függetlenül még nagyon finom lehet.
Természetesen sehogy 100 fok különbséget nem lehet elcsalni.
#3-mas! Egy étterem nem fog mirelit pizzára költeni, ha az alapvető anyagok beszerzésével plusz bérköltséggel, ötöd annyiból elő tud állítani minimum olyan minőségű pizzát. Gondolom nem nagyon láttál még konyhát belülről...
+1 sehogy.
Normális pizzát, csak kemencében lehet.
A 3. válaszoló valószínűleg csak arra célzott, hogy ugyanazt a vacak minőséget le tudja utánozni, ha mirelit pizzát használ. Némely étteremben tényleg olyan rossz a pizza, hogy nem múlja felül a szupermarketes vackot, annak ellenére sem, hogy nyilvánvalóan nem abból készül.
Amúgy az olaszok úgy utánozzák a pizzériás pizzát, hogy egy speciális, 30-50 euróba kerülő kőlapot (piastra in pietra) vesznek, azt teszik a sütő aljára, rá a pizzát, aminek a tésztáját előtte órákig kelesztették (ideális esetben 2 napig is akár), aztán sütéskor fel maxra a hőfokot (280 °c).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!