Valami gyors édességrecept eper+joghurtból?
Nekem van egy klassz és egyszerű muffinreceptem.
Egy pohár natúr joghurtot, egy joghurtospohárnyi cukrot, két tojást és egy fél joghurtospohárnyi étolajat vagy olvasztott margarint (amelyikkel kikened a formát) keverj össze. Egy másik tálban keverj össze két joghurtospohárnyi lisztet egy zacskó sütőporral, esetleg kakaóporral, ha barnára akarod. Tehetsz hozzá mást is, mondjuk mandulát, az megy az eperhez.
Ha a nedves alapanyagokat jól összekeverte a gép, akkor adagold hozzá a lisztes keveréket, majd a legvégén egy kanállal keverd bele az epret. Ha kakaóport tettél bele, akkor egy kevés tejjel lazíthatod a tésztát.
Beletöltögeted a margarinnal vagy olajjal kikent vagy papírral bélelt formákba és előmelegített sütőben úgy 20 percig sütöd.
Én azért szeretem ezt a receptet, mert ez csak egy egyszerű alaprecept, amibe azt teszek, amit akarok, ezért sosem lesz ugyanolyan a muffinom.
Hú! Jól hangzik. Őszintén szólva olyasmit szeretnék, ahol az eper nyers marad.
De a muffinra én is gondoltam..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!