Süti/édességrecept kéne?
Mandulás meggyes muffin:
Hozzávalók:
3 evőkanál édesítő
15 dkg darált mandula
3 tojás
½ sütőpor
15 dkg kimagozott meggy (most mélyhűtött, de lehet friss, vagy befőtt is.)
A tojások sárgáját, az édesítővel, és a sütőporral elkevert darált mandulával összekevertem, majd óvatosan hozzáadtam a tojások fehérjéből vert kemény habot.
A muffinformákba minyonpapírt tettem, és mindegyikbe egy evőkanál tésztát csurgattam, a tetejére meggyet szórtam, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöttem.
meglehet ... akkor meg ha google-ba beírod hogy , liszt nélküli sütik akkor ott találsz ...
Pl.: ( rem ez most jó lesz :)
Hozzávalók:
8 tojás
28 dkg porcukor
10dkg mazsola
1dl tej
1 citrom
2x28 dkg darált dió
1/2 dl rum
25dkg rama margarin
4 evőkanál instanat kakaópor
Elkészítés:
8 tojás sárgáját és 28 dkg porcukrot habosra keverek, majd hozzá adom a tejben áztatott mazsolát, 1 citrom reszelt héját, 28 dkg darált diót és a 8 tojás felvert fehérjét. Összekeverem óvatosan, majd sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöm. Ha megsült meglocsolom 1/2 dl rummal (ez kihagyható), majd megvárjuk, míg kihül. Ha kihült, jöhet rá a krém: a kocka rámát kikeverem a 4 kanál instanat kakaóval, és kész. Rákenem a tésztára és megszórom a 28dkg darált dióval.
Tanácsok:
Nekem a krém finomabb, ha egy adag csokipudingot megfőzök, megvárom, míg kihül és hozzákeverem a kakaós margarinhoz.
Elkészítési idő: 60 perc
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!